Krivo ste ispekli meso? Evo 5 savjeta kako popraviti štetu!

Autor: dnevno.ba

Početnik ste u pripremanju mesa ili možda vegetarijanac koji je odlučio počastiti goste mesoždere mesnim obrokom pa vam je sve krenulo ‘nizbrdo’?

Imali ste najbolju namjeru, ali ste ga prepekli ili pak ranije izvadili iz pećnice pa nije pečeno do kraja?

Ne brinite. Svima se takve situacije događaju. Srećom, postoje načini kako da iskoristite mesni potencijal i da ga ne bacite u kantu za smeće. Portal Volim meso donosi pet savjeta.

1. Napravite nadjev ili umak
Usitnite pečeno meso i iskoristite ga na jedan od ova dva načina. Ako ga koristite kao nadjev, usitnjenom mesu dodajte malo temeljca, začina i vina i njime napunite tortelline ili mesne pite. A ukoliko želite napraviti umak, svemu tome dodajte još malo povrća i začina.

2. Napravite paštetu
Usitnite meso, dodajte preprženi luk, začinite i prodinstajte. Nakon toga izmiksajte u blenderu do željene teksture uz dodavanje senfa i majoneze. Ohladite i uživajte u domaćoj pašteti.

3. Mesna salata
Meso usitnite na manje komade, pomiješajte s majonezom, jajima i tjesteninom i napravite hladnu salatu.

4. Mesni wok
Pomiješajte nasjeckano meso s povrćem ili rižom koji su vam ostali od ručka te sve pripremite u jednoj posudi.

5. Zamotajte meso u tortilju
Narežite meso na trake, pripremite omiljeni umak, povrće, salatu… sve što želite. Možete jesti klasične tortilje, samo zamotane, ili ih možete ispeći u pećnici.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI