fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

LGBT Europa se htjela narugati Izraelcima, a Izrael se na kraju narugao njima!

Autor: Dnevno.ba

TEL AVIV - Islandski bend Hatari mogao bi se suočiti s kaznom nakon podizanja šalova i zastave Palestine tijekom prijenosa uživo finalne večeri Eurosonga iz Tel Aviva, priopćili su organizatori.

Hatari, punk trio koji je karakterističan po svojoj sado-mazo estetici, bio je kritičan prema Izraelu i prije velikog finala u subotu. Članovi grupe su najprije izazvali premijera Izraela Benjamina Netanyahua na “prijateljski dvoboj tradicionalnog islandskog hrvanja”.

U samoj završnici Eurosonga, članovi benda su podigli šalove i zastave Palestine dok su voditelji priopćavali koliko je Island dobio poena od publike. U priopćenju objavljenom nakon finala, organizatori Eurosonga su najavili da će o eventualnim posljedicama poteza grupe Hatari raspravljati izvršni odbor ovog natjecanja.

“U direktnom prijenosu finala Eurosonga, Hatari, islandski predstavnici, kratko su podigli male palestinske transparente dok su sjedili u Green Roomu. Eurosong je nepolitički događaj i ovaj čin je u direktnoj suprotnosti s pravilima natjecanja. Zastavice su brzo uklonjene, a posljedice ove akcije razmatrat će Referentna grupe Eurosonga”, stoji u priopćenju.

Podsjećamo da su i u mjesecima prije održavanja Eurosonga određeni propalestinski aktivisti pozivali na bojkot Eurosonga zbog, kako su navodili, stalne uzurpacije palestinske teritorije od Izraela.

Isto tako, tijekom nastupa megapopularne Madonne također su se mogle vidjeti zastave Palestine i Izraela, za što su organizatori rekli da nije bilo ranije odobreno, javlja Daily Mail.

Tako je sotonistička grupa iz sotonističke zemlje Islanda pokušala isprovocirati organizatore ovog natjecanja na njihovoj svetoj zemlji, no u tome nisu uspjeli. Da su kojim slučajem nešto slično pokušali napraviti u Rusiji ili nekoj od islamskih zemalja vjerojatno nikada više tu zemlju ne bi napustili, no znajući da su Izraelci mnogo tolerantniji odlučili su se kod njih na jedan ovakav atak, a zapravo su samo sebi i svome narodu zabili autogol.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});