fbpx
Korisnik

Matias Zečević u Prozor-Rami predstavio roman ‘Ćudljive vode’

Autor: Fena

Matias Zečević, posavski književnik i novinar, predstavio je svoj drugi roman “Ćudljive vode” u Domu kulture Prozor-Rame, gdje je uz autora o romanu govorila i novinarka Branka Dijaković.

Zečević je naglasio kako Rama može i treba biti primjer drugima. Istaknuo je kako je impresioniran krajolikom, kulturom, ljudima i poviješću, kazavši kako tu žive ljudi koji su spremni na zajednički rad za dobrobit svoga mjesta.

– U mnoštvu sadržaja koji se danas nudi, iskazali ste svoje zanimanje za ovaj roman koji je inspiriran poplavama u Posavini i životom tamošnjeg stanovništva. Bosanska Posavina simbol je patnje i stradanja. Vjerujem kako su svi teški dani iza nas – poručio je mladi autor nazočnima.

Novinarka Branka Dijaković dodala je kako se roman “Ćudljive vode” bazira na poplave koje su pogodile Bosanku Posavinu 2014. godine i zaključila kako knjiga govori o osjećajima, nedoumicama, propitkivanjima sebe i svoje budućnosti.

Glazbena pratnja promocije bila je mlada Lucija Šarčević.

Matias Zečević uoči predstavljanja knjige razgovarao je s ravnateljicom Srednje škole u Prozoru Anđom Mlakić, nakon čega je o svom romanu, poplavi u Posavini i drugim aktualnim temama razgovarao i s maturantima te škole.

U okviru promocije posjetio je i Franjevački samostan na Šćitu te se susreo se s predstavnicima Općine Prozor-Rama.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI