fbpx

Mladenci se posvađali zbog para, svadba prekinuta

Autor: Dnevni avaz

GRADAČAC - U Gradačcu se jučer nije govorilo o visokim cijenama, teškom životu, jesenjoj sjetvi, skupim drvima za predstojeću zimu. Jedina, vruća, u isto vrijeme i komična i žalosna tema bio je skandal koji je izbio na svadbi 23-godišnjeg Edina Huseljića iz Gradačca i njegove izabranice Elde Mujčin iz Odžaka.

Dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima pretvorio se u noćnu moru, a sve zbog – novca! Među mladencima je usred svadbe izbila žestoka svađa, veselje sa čak 300 zvanica je prekinuto, a mlada je iste večeri otišla nazad kući u Odžak. Mladoženja je ostao u suzama, najviše zbog bruke koju je doživio.

Uredio kuću

Veselo je bilo u svadbenom salonu „Orhideja“ sve do 23 sata, kada je mlada, prema starom običaju, išla od gosta do gosta i dijelila svatovima kafu, a oni su joj zauzvrat na tacnu ostavljali novčanice. Skupila se pozamašna suma.

Muzika je potom nastavila u istom ritmu, sve dok se u sali nije začula žestoka svađa. Svatovi su vidjeli da se „nešto kuha“, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da je kaos izbio zbog podjele darovanog novca na tacni.

“Mlada je zahtijevala da sav novac pripadne njoj, jer je ona dijelila kafu. Mladoženja takav prijedlog nije prihvatio, jer je podigao kredit da sredi kuću uoči ženidbe, a osim toga, on je navodno platio i troškove veselja ispred mladine kuće u Odžaku, kao i svadbe u Gradačcu” – kazao nam je jedan od gostiju sa svadbe.

Tada je mlada pozvala majku u Odžaku da dođe po nju, što se i desilo i oko ponoći se vratila kući.

Članovi porodice Huseljić još su u šoku zbog svega što ih je zadesilo. Bliži rođak ostavljenog mladoženje, uz uvjet da mu ne objavimo ime, potvrdio je da je glavni razlog cijelog skandala novac.

“Mlada je uzela korpu s parama i pokušala pobjeći. Međutim, uspjeli smo vratiti pare, a ona je otišla. Njena mama i ona mislile su da i to uzmu i odnesu. Imamo svjedoke za ono što se dešavalo, a sve su zabilježile i kamere” – priča naš sugovornik.

Ističe da su se mladenci prije vjenčanja zabavljali nekoliko mjeseci, a Edin je, kako kaže, već jučer bio kod odvjetnika kako bi pokrenuo brakorazvodnu parnicu.

Kako je bilo

“Želimo samo da se zna istina, kako je sve bilo. Ne znamo je li ona uspjela uzeti nešto iz te korpe, jer novac nije bio prebrojan. Kada smo kasnije brojali, bilo je oko 5.500 maraka” – kaže on.

I sam mladoženja potvrdio nam je navode svog rođaka.

“Moj obraz je čist. Mlad sam i mogu nastaviti sa životom, živ sam, zdrav. Šta ja tu više mogu” – kazao je kratko Edin.

Iako smo komentar na cijeli slučaj željeli dobiti i od odbjegle mlade, s njom tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli stupiti u kontakt.

Kakva je to ljubav

“Ovo još nisam čuo, a kamoli doživio, da pare s tacne posvađaju mladu i mladoženju, i prije nego što je svadba završena. Pitam se kakva je to današnja ljubav. Pa zar njih dvoje nisu planirali zajednički život, djecu” – kaže 78-godišnji mještanin Gradačca.

Autor: Dnevni avaz

ZADNJE VIJESTI