Mnogi ne vjeruju kakve sve učinke ova namirnica ima, ali pijte ju i riješite se četiri bolesti…

Autor: dnevno.ba

Za sodu bikarbonu kažu da je čarobni prah koji liječi cijeli organizam.

Primjene sode bikarbone dobro su poznate, a mnoge od njih tiču se zdravlja.

Stručnjac su naveli čak 77 njenih korisnih osobina koje se  mogu naširoko primjeniti u zdravlju, ljepoti ili u domaćinstvu. Nije nikakva novost da konzumiranje sode bikarbone može značajno poboljšati opće zdravstveno stanje, a kada je u kombinaciji s nekim drugim sastojcima, njena moć se čak može i povećati.

Navest ćemo četiri primjene sode bikarbone i napitke na njenoj bazi, koje možete napraviti sami kod kuće i tako na potpuno prirodan način riješiti se nekoliko zdravstvenih tegoba.

Soda bikarbona kao preventiva
Ovo je i najjednostavnija primjena sode bikarbone, kada se njen prah pomiješa s običnom vodom. Napitak u kojem su pomiješani voda i soda bikarbona nastaje kada se dvije žlice sode stave u čašu vode. Ovu mješavinu potrebno je popiti u roku od sat vremena i ponoviti postupak 3 puta dnevno.

Obična voda zamućena sodom bikarbonom ne liječi nijednu specifičnu bolest, ali je preventiva mnogim oboljenjima.

Soda bikarbona kao energetsko piće

Soda bikarbona može djelovati i kao podrška tjelesnoj energiji tijekom fizičkog napora ili vježbanja u teretani jer pomaže umanjiti kiselost koja se proizvodi u mišićima dok se trenira. Za ovo piće potrebno je 7 čaša kokosove vode, koju treba zagrijati, pa u nju dodati 1/4 žličice sode bikarbone. Dodati 1/2 čaše soka od limuna, 1/4 čaše meda i 1/2 šalice morske soli.

Mješavinu dodati  u staklenu teglu i čuvati je u frižideru. Uz upotrebu tijekom vježbanja, ovo energetsko piće može potrajati sedam dana.

Soda bikarbona i zeleni čaj za bolji metabolizam

Ovaj napitak će ubrzati metabolizam, a time i pomoći smanjenju tjelesne težine. Primarne tvari koje se nalaze u zelenom čaju, kao što su katehin, teanin i kofein, dokazano sagorijevaju masti u tijelu, dok dodatak sode bikarbone daje podršku gubljenju viška masti jer se u kiseloj sredini one ne mogu dobro sagorjeti.

Napitak se radi tako što se 1/4 žličice sode bikarbone doda u šalicu pripremljenog zelenog čaja, a pije bar jednom dnevno.

Soda bikarbona za bolest želuca

Gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) je oboljenje digestivnog sustava koje je uzrokovano vraćanjem želučanog sadržaja u jednjak, a soda bikarbona je odlična za tretiranje ovog problema. Pomiješati 1/4 žličice sode bikarbone s 2 žlice jabukovog soka u čaši vode. Piti po potrebi.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI