fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Mostar dobiva hobit kućicu

Autor: dnevno.ba

Mladi studenti Frano Šarić i Vedran Miletić autori su originalnog smještaja u bačvi na Blidinju ”Barrel Land”. A kako je sve krenulo, s kakvim poteškoćama su se suočavali i kakvi su njihovi daljnji planovi otkrili su na Instagramu.
Jako je teško prepričati sve trenutke i emotivne rolerkostere koje smo proživjeli u izradi ove bačve. Možda da krenemo od ideje? Ideja za izradu bačve je nastala dijelom što i sami volimo unikatna iskustva i mjesta koja nisu uobičajna, a dijelom jer volimo izazove, a ovo je sigurno jedan od većih.

Sve je krenulo prije malo više od godinu dana, tada smo naručili materijal (drvo) što se ispostavilo kao odlična odluka budući da je drvo do sada skočilo preko 50 %.

 

Priprema projekta kao i planiranje je trajalo sve do proljeća gdje smo zavrnuli rukave i krenuli u izradu. Budući da smo tehničke struke, ali ne one građevinske već Informatičke ovaj projekt je samo dokazao da je sve moguće ako dovoljno vjeruješ.

Nakon tri i pol mjeseca aktivnog rada došao je dan sastavljanja i to je vjerojatno naš najstresniji dan u životu, sada se sigurno pitaš zašto? Taj dan ništa nije išlo kako treba drvo se nije uklapalo po planu imali smo velike rupe sve je izgledalo kao da ne postoji šansa da se ikada spoji-ali spojilo je se! Drvo vs. dva tvrdoglava magarca – drvo gubi.

U procesu izrade su nam pomagali roditelji, ali i prijatelji koji su svojim rukama doprinijeli da ovo bude najunikatniji smještaj u BiH!

Cijelo planiranje, izradu i vođenje potpisujemo nas dvojica @franosaric i @vedran.miletic jako smo ponosni na to! Bez velike pozadine u drvnoj industriji, bez ikakvih investicija, bez znanja oko obrade drveta, ali ALI s velikom željom i tvrdoglavošću sve je moguće. Možda i najveća motivacija koju smo tek poslije otkrili je bila ‘hahaha ma ništa od toga, neće to moći tako, bla, bla, bla …’ – e pa gospodo moglo je! I hvala vam!

Instagram nam ne pušta više teksta postoji toliko toga još, detalja i sitnica, možda još jedna objava samo o failovima? (a bilo ih je itekako!)

Ono što sada možemo najaviti to je hobbit house u Mostaru, spremamo neke nevjerojatne stvari, a do tada:

Ali, ja sam sanjalica. Vjerujem u nestvarno. Vjerujem u ono ”ali” svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš, objavili su na Instagramu.

 

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});