MOSTARCIMA NA DAR: “Smrt čoveka na Balkanu”

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U Narodno pozorište Mostar u četvrtak, 12.03.2020. godine stižu gosti iz Narodnog pozorišta Kikinda iz Srbije. Mostarskoj publici predstavit će se izvedbom predstave„Smrt čoveka na Balkanu“ autora i redatelja Miroslava Momčilovića, koja će biti odigrana na Velikoj sceni NPM-a s početkom u 20 sati.

„Smrt čoveka na Balkanu“ je priča o usamljenom kompozitoru koji se ubio pred web kamerom svog računara. Privučeni pucnjem u stan dolaze njegove komšije i tu čekaju da stignu hitna pomoć i policija. Svo vrijeme ih snima web kamera, ali oni toga u početku nisu svjesni. Dok čekaju, vrijeme prekraćuju tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na njega, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku, iako ne mogu da se sjete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi ton kada shvate da je kamera na računaru uključena i da ih svo vrijeme snima. Tada se polako otkriva ličnost pokojnika, kao i šira, satirična slika našeg društva.

U predstavi igraju: Mihailo Laptošević, Miljan Davidović, Mina Stojković, Marina Vodeničar, Nikola Joksimović, Slavoljub Matić, Gordana Rauški, Miljana Marić, Marija Ostojić, Branislav Knežević,Tanja Markov Križan, Branislav Čubrilo –Rus iJožefPocik.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI