fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NA PENIS STAVIO PRSTEN bolove trpio 18 sati. ‘Ponos‘ spasili vatrogasci: “Nije bilo smiješno”

Autor: 24sata.hr

Nevjerojatan, bizaran slučaj oslobađanja penisa i testisa stisnutih prstenom u četvrtak na hitnom traktu pulske bolnice završio je sretno. Naime, nakon višesatne borbe s prstenom muškarčevu su muškost napokon oslobodili “okova”.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, muškarac srednjih godina s grčem na licu došao je u prostorije Hitne pomoći i objasnio kako trpi jake bolove.

U ovom nezabilježenom slučaju čak su intervenirali pulski vatrogasci, koji su na kraju oslobodili muškarcu spolovilo i testise od priručne seksualne “naprave”, a poznati urolog, doktor Predrag Mamontov, na kraju je spasio cijelu stvar.

Zbog zaštite pacijenta liječnik nije htio govoriti o slučaju.

– Ne bih komentirao taj slučaj zbog zaštite pacijenta – kratko je kazao i zahvalio.

Ovu bizarnu situaciju potvrdio je i šef pulskih vatrogasaca Ivica Rojnić. Rekao je da nije bilo nimalo smiješno i da je satima trajala borba za spas penisa nesretnog muškarca. Jedva su nekako uspjeli u tome…

– Intervenirala su dva vatrogasca, koji su nakon pola sata uspjeli osloboditi muškarčevu muškost i istodobno ga oslobodili bolova koje je trpio satima – rekao je Rojnić.

Neslužbeno se doznaje da je taj prsten bio debeo oko dva centimetra, a je li ozlijeđeni muškarac u trenutku stavljanja prstena bio sam ili u društvu – nije poznato.

– Naše vatrogasce taj dan pozvala je Hitna pomoć. Nama to ne izaziva nikakvu veliku pompu jer se mi inače, osim svojim primarnim poslom, bavimo skidanjem raznih prstenja i sličnog budući da medicinski alati, zbog izrazito tvrdog materijala od kojeg su (kao primjerice ovaj) izrađeni, teško mogu skinuti takav prsten standardnom bolničkom opremom – kaže Rojnić.

– Radili su priručnim alatima, a među njim je električna i kružna pila ili dremel, kojim se inače rade gravure. Taj alat podsjeća na zubarske bušilice, ali je ipak malo veći. Takvi alati prilagođeni su i za uporabu na prstima, ekstremitetima, pa tako i na tom vrlo osjetljivome mjestu, jer ima manju brzinu i manje se zagrijava. Uspješno su vatrogasci spomenutim alatom prerezali taj tvrdi prsten i oslobodili muškarčev “ponos”. Inače se njime uspješno skidaju razni predmeti od kovina, a istodobno postoji manja mogućnost od ozljede pri uporabi takvih alata – rekao je Rojnić.

S druge strane, dodao je, plemeniti materijali daju se skinuti nekakvim medicinskim kliještima ako su tanji, a ako je to čelik ili nešto tvrđe, onda na scenu stupaju vatrogasci. Kod takvih i sličnih slučajeva na teren izlaze dva vatrogasca. Ovaj su prsten pilili oko pola sata, a spašavanje su ipak odradili stručnjaci, vrhunski liječnici.

– Mi smo svoj posao obavili u što kraćem roku, kao i uvijek, bez obzira na okolnosti – objasnio je na kraju šef vatrogasaca Rojnić.

Neslužbeno se saznaje da je muškarac čak 18 sati trpio bolove i čekao, vjerojatno jer mu je bilo neugodno ići po stručnu pomoć. Kad je bol postao neizdrživ, otišao je po pomoć.

Autor: 24sata.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});