fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Najbolji kvizaši na Memorijalu Mirka Miočića

Autor: HTV

ZADAR - Zadar je ovaj vikend bio središte kvizomana ili kvizomanijaka, kako za sebe vole reći. U Arsenalu je održan treći Memorijal Mirka Miočića - legendarnog igrača koji se proslavio u brojnim kvizovima HRT-a.

Najbolji kvizaši Hrvatske, ali i Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije ovog su vikenda u Zadru. Pobjednik u pojedinačnom nadmetanju dobro je poznat gledateljima Hrvatske televizije.

– Svaka uloga nosi svoju odgovornost, tamo je ipak pritisak i javnosti, i svjetla i na kraju krajeva produkcije i gledanog kviza, ovdje je puno više pritisak kolega i konkurenata i kolega kvizaša. Više uživam u ovome, možda zato jer je malo rjeđe, rekao je Dean Kotiga, “Lovac” u kvizu Potjera.

Među kvizaškom populacijom žene su malobrojne – samo je 15-tak posto natjecateljica – među njima i prošlogodišnja pobjednica.

– Puno znaju ali iz nekog razloga se plaše prijaviti na kvizove i nastupati. Stvarno se nisam nadala da ću se mjerit s tim vrhunskim kvizašima, Lovcima, rekla je Marijana Jakovašić.

Kvizomanija je relativno nova pojava u nas, no kvizomana ima među svim generacijama. Zadar ima zahuktalu kvizašku scenu pa nije čudo što su se pojavili entuzijasti odlučni da očuvaju uspomenu na Mirka Miočića.

– Možemo se pohvaliti velikim rastom iz godine u godinu, znači negdje sa 180 na 210, sada će bit više od 250. Uvijek su nam svi Lovci iz “Potjere” ovdje, rekao je tajnik Udruge kvizaša Zadar Lovro Jurišić.

A “Lovci” iz Potjere ne štede na pohvalama organizatorima:

– U rangu europskih kviznih prvenstava na kojima isto sudjelujem, stvarno bi evo pozvao bilo koga da se pridruži slijedeće godine, neće faliti, poručio je Kotiga.

Autor: HTV
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});