fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nedostatak seksa uzrokuje niz komplikacija

Autor: Dnevno.ba

ŠIPOVO - Ono što ste vjerojatno već znali sada je i naučno potvrđeno. Neredovan seksualni život osim fizičkih može uzrokovati i niz psihičkih komplikacija, piše Eros.ba.

U jednom istraživanju koje je ovih dana objavljeno, naučnici s Univerziteta na Floridi otkrili su kako ljude nedostatak seksa nerijetko čini depresivnim.

Oni su otkrili da osobe koje ne prakticiraju seks duže vrijeme postaju manje raspoložene, što se nakon određenog perioda pretvara u depresiju.

Nedostatak ove aktivnosti može vam stvoriti probleme na poslu. Manjak koncentracije i loš radni učinak nerijetko ostavljaju velike posljedice na radne obaveze, upravo zato što u organizmu nedostaje hormona koji se inače luči tijekom seksa, a koji veoma dobro djeluje na čovjekovu psihu i zdravlje.

Psiholozi tvrde kako osobe koje redovno prakticiraju seks imaju bolje pamćenje i lakše se sjećaju detalja.

Više od deset istraživanja koja su rađena u proteklih nekoliko godina pokazuju kako je redovan seks povezan sa zdravljem srca, jer potpomaže lučenju hormona koji su dobri za bolje raspoloženje i zdravlje čovjeka.

Znači kada se sve zbroji i oduzme …

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});