Ovoga vikenda prelazimo na ljetno računanje vremena. Satovi...
NEMA JOJ RAVNE! Ledena pita ne može biti jednostavnija, a okus kao da ga je osmislio Michelinov chef!
Ledenu pitu izrazito je lako napraviti, a upravo je to ono što najviše iznenađuje – nevjerojatna lakoća pripreme, a okus kao da je riječ o tajnom receptu nekog Michelinovog chefa. Dokaz kako su oni najjednostavniji kolači nekad zbilja i najfiniji.
Ovaj kolač će as razveseliti i zbog toga što možete kombinirati okuse. Naime, ako niste ljubitelj pudinga od vanilije, možete iskoristiti bilo koji drugi okus. Može se dodavati voće, ali i koristiti brojni preljevi. Tako primjerice, možete napraviti pitu s čokoladnim pudingom i šumskim voćem.
Sastojci
500 gr kora za pitu
1 l mlijeka
3 vrećice pudinga od vanilije
5 žlica šećera
za premazivanje:
3 jaja
1 dl ulja
3 žlice šećera
preljev:
500 gr šećera
4,5 dl vode
1 vanilin šećer
i još:
malo ulja
Priprema
Skuhati puding u 1l mlijeka sa 5 žlica šećera,pa ostaviti da se prohladi. Preljev kuhati 5-6 minuta, pa ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja i šećer, dodati i ulje, pa sve dobro sjediniti. Na radnu plohu staviti koru, pa premazati smjesom od jaja,šećera i ulja. Poklopiti drugom korom,pa i nju premazati.
Drugu koru poklopiti trećom, pa na jedan kraj staviti 1/4 pudinga. Zarolati,pa staviti u pleh, premazan sa malo ulja. Iskoristiti kore za još tri rolice!
Posuti sa malo ulja, pa peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
Pečenu pitu, još toplu, preliti hladnim preljevom.
Poslužiti hladnu.