fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Twitter

Netflixova serija u kojoj je kraljica Kleopatra prikazana kao crnkinja dobila najnižu moguću ocjenu na IMDb-u

Autor: dnevno.ba

Nova Netflixova dokumentarna serija “Queen Cleopatra” dobila je najnižu moguću ocjenu na IMDb-u, web stranici za ocjenjivanje filmova, serija i drugih televizijskih sadržaja.

Nakon što je produkcija na čelu s glumicom Jade Pinkett Smith naišla na brojne kritike zbog odluke da Kleopatru prikazuju kao crnkinju, na društvenim mrežama bila je pokrenuta i peticija za ukidanje serije, koja je ubrzo uklonjena.

Naime, mnogi ljudi su bijesni, jer smatraju da je neprihvatljivo da Kleopatru glumi crnkinja, jer je to bila vladarica grčkog porijekla. Najviše ih brine zbog toga što se radi o dokumentarnoj seriji.

Jedna rečenica je naručito izazvala pažnju, zbog toga što jedna od žena u seriji navodi da nije važno što se učilo u školi i da je Kleopatra bila crnkinja.

Seriju je na popularnoj stranici ocijenilo više od 60.000 korisnika, a preko 90 posto ih je dalo jedinicu što je ujedno i najmanja moguća ocjena koju možete dati na IMDb-u. Situacija na drugoj popularnoj stranici Rotten Tomatoes nije nešto bolja, gdje su korisnici ocijenili seriju s tri posto.

Foto: IMDB

Producentica serije Jada Pinkett Smith ranije je objasnila kako je ovaj projekat započeo s njenom kćerkom Willow, kada ju je kako kaže “željela naučiti više o crnačkim vladarima”. Serija “Queen Cleopatra objavljena je 10. svibnja na Netflixu i ima četiri epizode.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});