Nije u Hrvatskoj najgore – po Crnoj Gori plivaju prava govna!

Autor: Dnevno.ba

BEČIĆI - Veliki ekološki incident dogodio se u Bečićima, kada je došlo do otkaza pumpi na postrojenju za otpadne vode WTE na samoj plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Uprava hotela rekla je za podgoričke Vijesti da svoje goste, a ima ih više od tisuću i pol, drži praktično zatvorene i ne dozvoljava im da idu ka plaži, jer se širi nesnosan miris.

Hotelska kompanija i njeno ljudstvo od sinoć su na nogama, fekalije plivaju stazom, ušle su u plažni bar, a potoci se slivaju na plažu.

Uprava hotela odmah je pozvala Općinu Budva, a gradonačelnik Marko Carević poslao je jutros ekipe Vodovoda i komunalne službe. Bio je angažiran i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli kako je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Đogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje uvidjelo da je došlo do začepljenja.

“U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmjeri ka glavnom postrojenju u Vještici, izlile na dva šahta ispred našeg i susjednog hotela Montenegro”, rekao je on.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI