NOVI NAPAD NA NAŠU NOGOMETNU ZVIJEZDU: Karleuša podnijela 120 tužbi protiv Vranješa!

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Jelena Karleuša podnijela je 120 tužbi protiv Ognjena Vranješa, koga tereti da je u javnost pustio njihovu privatnu SMS prepisku, kao i njene nage fotografije. Također, samim time ona je tužila i sve medije koji su o tome izvještavali i pisali prethodnih mjesec dana, smatrajući da je time ozbiljno narušena njena privatnost!

U video-obraćanju koje je objavila na društvenim mrežama Jelena se po tko zna koji put pozvala na to da je majka i žena, te da je izložena nezasluženom linču i da nikome neće dozvoliti da od nje napravi žrtvu, piše Kurir.rs.

“Ovo je prvi i posljednji put da se ovim povodom oglašavam. Sve što je do sada objavljivano kao moja izjava ili izjava moga supruga apsolutna je laž i izmišljotina. Ispred mene stoje potpisana pravna punomoć za 120 tužbi koje sam podnijela protiv srpskih medija”, izjavila je Karleuša i dodala da je tužila i bh nogometaša, kako sama tvrdi saučesnika u ovom linču.

“Uz svaku od ovih 120 tužbi tužena je i osoba Ognjen Vranješ kao saučesnik svih tuženih medija”, rekla je Jelena.

I dok Karleuša dojučerašnjeg navodnog ljubavnika oslovljava sa “osoba”, on je spreman da i na sudu dokaže što je istina.

“Samo neka tuži. Na sudu ću iznijeti sve detalje o našoj ljubavi”, rekao je Ognjen prijatelju kada je saznao da ga JK tereti pred nadležnim organima.

Podsjećanja radi, Vranješ je u privatnoj krivičnoj tužbi podnijetoj Prvom osnovnom sudu u Beogradu naveo da ga je pjevačica 14. siječnja uvrijedila preko društvene mreže Facebook. Pored toga, istom sudu Vranješ je podnio i tužbu za naknadu nematerijalne štete, a vrijednost spora je dva milijuna dinara.

Kao dokaz, nogometaš je naveo isti razlog, odnosno uvrede koje je ona objavila.

Također, Ognjen je podnio i krivičnu prijavu Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu, Odeljenju za visokotehnološki kriminal, protiv JK zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. Krivičnog zakona. Kao dokaz, u prijavi je naveden identičan Jelenin citat koji sadrži sporne uvrede na njegov račun, a tužiteljstvo će naknadno odlučiti hoće li protiv pjevačice pokrenuti postupak.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI