fbpx
FOTO: PR ITD BAND

Omiljeni zagrebački band se reaktivirao, poslušajte novi hit u duetu sa Tonyjem Cetinskim!

Autor: Dnevno.ba

Nakon godina prizivanja publike i struke Miroslav Rus napokon najavljuje novi album ITD banda “Orao nikad ne leti u jatu”, a istoimeni singl upravo je danas zaplovio radijskim eterom diljem regije.

Reaktiviranje benda značilo je da uz poznatog skladatelja i tekstopisca pred mikrofon staje originalni pjevač benda Branislav Bekić, prenosi Bild.ba

Kritika predviđa da će novi singl otvoriti vrata i drugim pjesmama na albumu koji izlazi ovih dana te da će s vremenom one stati uz bok kultnim pjesmama, poput “Gradske cure”, “Rođen u Zagrebu”, “Sonja”, “Skidam te pogledom”…

Ono što je kuriozitet na novom singlu jest da uz Branislava Bekića pjesmu moćno nadopunjuje vokal Tonyja Cetinskog, a autor Miroslav Rus objašnjava: – Nije mi bilo teško odrediti singl jer je on ujedno naslov albuma koji simbolizira to što je ITD band u pop-rock kulturi. Drugačije smo mi društvo, imamo svoj put, svoju sektu koja nas prati od početaka. I bez obzira što nas dugo nije bilo, ostali su nam vjerni pa vjerujem da ćemo ih ponovno pretvoriti u publiku. Najavnom smo pjesmom željeli poručiti da lupamo šakom po stolu i reći: Još smo tu. Razmišljao sam tko ima tu jačinu da se pridruži Bekiću u pjesmi, tko je taj koji uvijek ima svoje mišljenje, koji se buni protiv svega, tko bi mogao biti još taj orao kao što sebi utvaram da sam ja. Jedino rješenje i jedini mogući odgovor bio je Tony Cetinski, uvijek prisutan u svim revolucijama i evolucijama na ovim prostorima. Volim ljude s gardom, koji ne prešute, koji ne drže fige u džepovima, a on je upravo to, i uz sve to i veliki je pjevač. Donio je novu boju, novu snagu toj pjesmi, bio je točka na i – objasnio je Miroslav Rus slikovito opisujući njezin nastanak.

– Ta pjesma kao da je dvoslojna, ima jedan moment gdje Brane odlično drži podlogu, sam refren ima špricanje u visine, gdje je Tony nedostižan igrač. Vjerojatno i ne moram podsjećati da je pjevao s najvećim opernim zvijezdama. A ITD bandu je, sportski rečeno, trebao igrač koji će pjesmu zakucati. I Tony je to učinio – zaključio je Rus.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI