Foto: Cropix

OVO SIGURNO NISTE PROBALI: Ukusne krafne bez pol muke pripremite u pećnici i oduševite se

Autor: dnevno.ba

Bez potrebe za prženjem u velikoj količini ulja, u ovim krafnama uživat ćete bez trunke grižnje savjesti.

Sastojci:

  • 200 ml mlijeka
  • 20 grama kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica margarin
  • 2 jaja
  • 400-450 grama brašna
  • malo soli
  • korica limuna

Priprema: 

U zagrijano mlijeko dodajte izmrvljen kvasac, a zatim i jaja, šećer, margarin, koricu limuna i brašno. Umijesite tijesto te ga prekrijte i ostavite da naraste.

Tijesto razvucite na debljinu od 1,5 cm pa izrežite krafne koje ćete potom položiti u lim obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva, oko 25 minuta.

Gotove krafne pokrijte i ostavite da se hlade. Nakon toga odaberite omiljeno punjenje i uživajte u delicijama.

Dobar tek!

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI