Pet dijelova tijela kojih se muškarci srame u krevetu

Autor: Dnevno.ba

CALIFORNIA - Žene nisu jedine koje imaju komplekse vezane uz tijelo i izgled. Nova istraživanja pokazuju i da su brojni muškarci nezadovoljni svojom pojavom.

Američki fakultet Chapman analizirao je rezultate pet nacionalnih istraživanja u kojem je sudjelovalo 100 tisuća muških ispitanika, a koje je pokazalo da 40 posto istih nije zadovoljno svojim fizičkim izgledom.

Većina muškaraca osjeća da ih u društvenim prigodama druge osobe procjenjuju na temelju izgleda zbog čega se osjećaju loše.

Čak 20 posto heteroseksualnih muškaraca s normalnom težinom priznalo je da skrivaju neki dio svojega tijela tijekom seksualnog odnosa. Trbuh je najčešće mjesto koje skrivaju u krevetu s partnericom, a neugodno se osjećaju i kada ih netko direktno gleda u prsa, stražnjicu, bedra te genitalije.

Studija je pokazala i da: 
– 30 posto heteroseksulanih muškaraca nisu zadovoljni veličinom svojih mišića
– 23 posto muškaraca je zainteresirano za plastičnu kirurgiju
– 61 posto muškaraca osjeća da ih se prosuđuje na temelju izgleda
– 39 posto muškaraca je preokupirano svojim izgledom na svakodnevnoj bazi

Istraživačima je bilo jasno da muškarci imaju komplekse, ali sve je iznenadio broj muških osoba koje su nezadovoljne svojim izgledom, težinom i mišićima, kao i onih koji ne bi ništa promijenili na sebi, rekao je voditelj istraživanja dr. David Frederick.

Muškarci su svjesni da žene ne mare za izgled u tolikoj mjeri kao oni kad su u potrazi za životnim partnerom. Međutim, jasno im je da je taj faktor iznimno važan kad su u pitanju kratkotrajne afere zbog čega osjećaju pritisak da izgledaju najbolje što mogu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI