fbpx

Pjevačica Romana s prijateljem ostala bez novaca u Australiji pa su pljačkali bankomate

Autor: dnevno.ba

Pjevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tijekom ožujka i travnja postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brisbaneu u Australiji, prenosi tamošnji portal “9 news”.

“Oni su u Australiji boravili kao turisti kada su zapali u probleme sa novcem i onda su smislili plan kako ‘napuniti novčanike’. Prikupili su bankovne podatke od 35 osoba”, rekao je sudac Okružnog suda u Brisbaneu Paul Smith.

Filip M. je priznao krivicu po 18 točaka optužnice, Romana P za 16 i oni će, osim toga što će morati vratiti novac, ići u zatvor. Kako prenose strani mediji, Filip M. je osuđen na 14 mjeseci, a Romana P. na 12 mjeseci zatvora, odnosno bit će puštena uvjetno nakon tri mjeseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao ielgalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje boravili, pronašla obilježene novčanice u vrijednosti 23.500 australskih  dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, osobne bankarske podatke klijenata u bankama i alate za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. prvo promatrao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa kirurškom maskom postavio uređaje. Sudac Smith procijenio je da je cijeli postupak bio vrlo precizno osmišljen i da je cijeli sustav omogućio Filipu M. i Romani P. da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podnijeli žalbe, ali su odbijene.

Inače, MUP Republike Srpske je još u travnju ove godine, od strane Interpola Beč, dobio zahtjev za provjeru osobnih podataka Romane Panić, kao i eventualnu raniju povezanost s kriminalnim aktivnostima. Međutim, tada ništa nije otkriveno, objavio je Kurir.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI