fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Guliver

Pogledajte ove bizarne poteze uoči krunidbe: Izrađuje se kraljevski toaletni papir, voštane figure, pa čak i kečap!

Autor: Dnevno.ba

Stanovnici Velike Britanije s nestrpljenjem i ushitom spremaju se za veliki dan, krunidbu Charlesa III. koja će se održati u Londonu 6. svibnja. Mnogi u tomu vide priliku za zaradu, a neke su tvrtke i pojedinci uveli različite promjene u način poslovanja. Evo nekih:

Heklane figurice na temu krunidbe
Pleteni vuneni ‘grijači’ za poštanske sandučiće ponovno su se sporadično počeli pojavljivati diljem zemlje. Vrh sandučića krase heklane figurice na temu krunidbe. “Untangled Haydock”, grupa koja promiče dobrobit društvenog heklanja okitila je nekoliko crvenih poštanskih sandučića svojim ručnim radovima koji predstavljaju prizore iz života kraljevske obitelji, prenosi Dnevno.hr.

Voštane figure članova kraljevske obitelji
Muzej voštanih figura Madame Tussauds ponovno je izložio lutke koje prikazuju kraljicu suprugu Camillu, kralja Charlesa, princa Williama i njegovu suprugu Catherine, princa Harryja, kraljicu Elizabetu II. i princa Philipa. Voštane figure su uklonjene u listopadu 2022. nakon što su prosvjednici protiv klimatskih promjena Charlesa namazali veganskom čokoladnom tortom prelivenom pjenom za brijanje.

Čokoladni Charles
Brend slatkiša izradio je Charlesovu bistu u prirodnoj veličini. Izrađena je od više od 17 litara otopljene čokolade i od gotovo 2900 minijaturnih čokolada. “Sličnost je nevjerojatna”, rekla je voditeljica Celebrationsa Emily Owen, otkrivši da bista teži više od 23 kilograma.

Sudjeluju i životinje parlamentarnih zastupnika
I predsjednik Donjeg doma parlamenta Lindsay Hoyle, veliki ljubitelj životinja, priprema svoje ljubimce za događanja u parlamentu vezana uz krunidbu. Papiga Boris uvježbava pjevati državnu himnu ‘God Save the King’, a sve nadzire mačak Atlee.

Foto: Guliver Image/ Kirsty Wigglesworth

Kečap postao ‘Kingchup’
Jedan američki brend je rebrendirao svoj poznati kečap i lansirao ograničenu seriju pod nazivom “Kingchup” (“Roichup”). Na etiketi su kruna i zastavice. Prošle godine, za platinasti jubilej Elizabete II., kada se slavilo njezinih 70 godina vladavine, jedan brend je plasirao preljev za salatu pod nazivom “Salad Queen”.

Uber kočija
Uber svojim korisnicima nudi vožnju konjskom zapregom parkom u južnome Londonu od 3. do 5. svibnja pa fanovi kraljevske obitelji mogu obići taj dio grada rutom sličnom onoj kojom će proći kralj na dan krunidbe. Vožnju treba unaprijed rezervirati, a dobit će tvrtka donirati udrugama za zaštitu životinja.

Foto: Guliver Image/Yui Mok/Pool via REUTERS

 

Kraljevski toaletni papir
U Nacionalnom arhivu izložen je dokument o pripremama za krunidbu kraljice Elizabete II. iz 1953. u kojemu se izražava zabrinutost organizatora zbog nedostatka toaletnog papira u Westminsterskoj opatiji. Ukupno su osigurana “84 kemijska toaleta za žene i 70 za muškarce uz 23 pisoara”, stoji u dokumentu te se dodaje: “Rano na dan krunidbe utvrđeno je da je veći dio toaletnog papira nestao pa će u budućnosti trebati poduzeti posebne korake da se to spriječi.”

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});