Poziv na audiciju za dramski studio mladih HNK Mostar

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - HNK Mostar poziva sve zainteresirane učenike, studente i mlade na audiciju za Dramski studio mladih koja će se održati u četvrtak, 28. studenoga 2019. godine s početkom u 16 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, Kneza Domagoja b.b. Kandidati za audiciju trebaju pripremiti jednu recitaciju i jedan monolog.

Prijave slati putem najkasnije do utorka, 26. studenoga 2019. godine, do 13 sati, putem obrasca na web stranici HNK Mostar.Također, dodatne informacije dostupne su putem internet poveznice www.hnkmostar.ba/dramski-studio-mladih.

Dramski studio mladih pokrenut je 2017. godine i riječ je o besplatnom edukacijskom programu koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen srednjoškolcima, studentima i mladima od 15 do 26 godina.Rad u okviru radionica Dramskog studija, u trajanju od minimalno 90 minuta, odvijat će se u jednom terminu tjedno, a po potrebi bit će zakazani i dodatni termini, sukladno primarnom rasporedu proba i predstava HNK Mostar.

Sugestije za uspješnu pripremu audicije:

Moći igrati stanje, odnos i situaciju. Moći mijenjati intenzitet govora, pokreta, geste i načine njegove izmjene. Imati intenzivno emocionalno doživljavanje pri interpretaciji. Kvalitetne osobine glasa i govora. Sudjelovanje cijelom osobnošću u interpretaciji. Dobra motorika i fizička spretnost. Ponašanje je spontano, držanje opušteno, a govor je tečan i logičan, prožet osjećajima i osobnim odnosom. Smisao za humor, improvizaciju i zajedničku, partnersku igru, osjećaj za mjeru…, navodi se u priopćenju HNK Mostar.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI