Praznik filma u Mostaru otvorit će film Bobe Jelčića “Sam samcat”

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Na konferenciji za medije u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača Mostar predstavljen je program 12. Mostar film festivala – Festivala filmske glume, koji će se početi u utorak, 27. studenoga, a trajat će do ponedjeljka, 3. prosinca.

Kako su naveli iz organizacijskog tima, završne pripreme su u tijeku, te se nadaju uspješnoj realizaciji ovog tradicionalnog filmskog i kulturnog projekta.

Ravnatelj festivala Slaven Knezović je iskazao radost, jer festival raste iz godine u godinu. “Ponosni smo što 12 godina održavamo tradiciju, jer naša publika pamti filmska ostvarenja koja im nudimo, a glumci i redatelji Mostar zauvijek ponesu u svojim srcima”, dodao je.

Ravnatelj Knezović je naglasiokako će ovogodišnji festival otvoriti film Mostarca Bobe Jelčića “Sam samcat”.

Mostar film festival donosi26 filmova, koji će se predstaviti kroz natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu i obiteljski vikend. Najavljen je i studentski program, te popratni sadržaj – masterclass radionice, filmski razgovori s regionalnim autorima te zabavni i glazbeni program.

Ovogodišnji predsjednik žirija natjecateljskog dijela programa, glumac i producent Miro Barnjaksmatra da će stručni žiri ove godine imati težak zadatak izabrati najbolji film, kao i glavne te sporedne uloge. Nagrada najboljima je Stablo ljubavi, replika čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Ispred generalnog pokrovitelja festivala HT Eroneta medijima se obratila i Misijana Brkić-Milinković, rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije, te istaknula zadovoljstvo činjenicom da je upravo HT Eronet prepoznao kvalitetu i značaj ovoga projekta.

“Riječ je o suradnji koja traje godinama i koja će u budućnosti dodatno jačati”, kazala je.

Ovogodišnji Mostar film festival podržala su brojna poduzeća, korporacije i državne institucije, zahvaljujući kojima festival nastavlja živjeti, razvijati se i čuvati svoju tradiciju.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI