fbpx
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

PUCAO SI JE U SRCE I PREŽIVIO! Životna priča MIŠE KOVAČA puna je uspona i padova: ‘Četiri godine sam bio polumrtav…’

Autor: Dnevno.hr

Povodom osamdesetog rođendana Miše Kovača, neupitne glazbene legende koju nazivaju i “kraljem zabavne glazbe” te “najtiražnijim izvođačem na našim prostorima”, zavirili smo malo u njegovu bogatu biografiju. U maniri istinske zvijezde, ona sadrži velike uspone i – dramatične padove.

Mlađe generacije vjerojatno se ne sjećaju mračnog perioda njegova života, u kojem su privatne tragedije zasjenile sve što je ostvario u glazbi i pop-kulturi. A ostvario je ono što nitko nikad nije, postavio brojne glazbene rekorde koji su počeli velikim uzletom 1969. godine. Nakon nekoliko nanizanih hitova, postao je najpopularniji hrvatski pjevač, a njegova je popularnost brzo počela “curiti” i van glazbenog svijeta.

Godine 1972. glumio je u filmu “Poslijepodne jednog fazana” s Radom Šerbedžijom, a prihod od prodaje ploče “Proplakat će zora” donirao je za izgradnju autoceste Zagreb-Split. Godinu dana kasnije vjenčao se s Miss Jugoslavije Anitom Baturinom, a zajedno su vrlo brzo postali pravi jugoslavenski “it par”. Godine 1975. dobili su sina Edija, a dvije godine kasnije kćer Ivanu.

OVDJE detaljnije

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI