fbpx

RECEPT ZA NAJBOLJE LAZANJE IKAD! Vlasnici restorana ne žele da znate ovo jer ih više nikad nećete jesti vani!

Autor: dnevno.ba

Lazanje su mnogima omiljeno jelo, no teško je naći savršeni recept za njihovu pripremu. Dobra je vijest da je vaša potraga završila jer vam u nastavku donosimo recept za najbolje lazanje koje ste ikada jeli!

Ove lazanje nisu nimalo masne, a sočne su i iznimno ukusne. Ako želite, uz luk u bolognese umak dodajte i mrkvu.

Pecite ih odmah kad ih složite, ali ako baš ne stignete, možete ih složiti par sati prije, pa ispeći kasnije. Umjesto miješanog mljevenog mesa možete staviti čisto svinjsko ili juneće. Vino zamijenite vodom ako djeci ne želite kuhati jelo koje sadrži alkohol.

SASTOJCI ZA BOLOGNESE UMAK:
5 žlica maslinovog ulja
1 crveni luk
750 g mljevenog miješanog mesa
200 ml bijelog vina
500 ml pasirane rajčice
500 ml vode
1 žličica sušenog bosiljka
sol, papar

Na ulju dinstajte nasjeckani luk, dodajte meso, pustite da se uz miješanje zapeče sa svih strana, podlijte vinom, dodajte rajčicu, vodu i začine, pa uz povremeno miješanje kuhajte 30 do 45 minuta u polupoklopljenom loncu na srednje jakoj vatri. Neka umak bude dosta tekuć, listovi za lazanje će upiti tekućinu tijekom pečenja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI