fbpx

Sjajni Admir Glamočak uz mostarske glumce u NPM-ovoj komediji “Anđeli Babilona”

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Komedija „Anđeli Babilona“ nastala prema tekstu Mate Matišića, pod redateljskom palicom Admira Glamočaka, na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar je upetak, 05. travnja s početkom u 20 sati.

Glumačku postavu čine: Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a muziku Dino Šukalo.

Predstava „Anđeli Babilona“ propituje duboke intimne granice do kojih smo kao pojedinci spremni ići kako bi izbjegli direktnu konfrontaciju s nadređenim autoritetima, odnosno, koja je cijena našeg konformizma? Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i fabriciranog ugleda u društvu? Da li je to vrijedno? Razmišljamo li, pri tome, o sebi i pravim vrijednostima života mnogo važnijim od pozicije i ugleda?

Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono sa čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo. Tema izrazito aktualna danas.

Cijena ulaznice za predstavu „Anđeli Babilona“ iznosi 7 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 9:00 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI