fbpx
Foto: Večernji list

SLAVLJE U ČAVOGLAVAMA U ČAST MATE BULIĆA Sve je priredio kum Thompson

Autor: Dnevno.ba

U nedjelju su Čavoglave doživjele susret kakav mnogi ne pamte. Naime, u čast Mati Buliću koji je nedavno, nakon više od dvije godine i dugotrajnoga oporavka od korona virusa, iz Njemačke prvi put došao u Hrvatsku i rodnu Hercegovinu, priređeno je veliko druženje.

O čemu je, zapravo, riječ? Dok je Kralj dijaspore još bio u teškom zdravstvenom stanju, njegov kum Marko Perković Thompson, zajedno s ostalim Matinim prijateljima, sebi je dao obećanje: ako se Mate oporavi, prvom prigodom u njegovu čast u Čavoglavama će se – peći vol. I tako je i bilo.

Druženju je prethodila sveta misa koju je u prepunoj crkvi župe sv. Ilije predvodio fra Ivan. Posebno emotivno bilo je na kraju misnoga slavlja kada se svima obratio Thompson. Govorio je, prepun emocija, o svome kumu, njegovoj dugoj borbi za život, ali i vjeri u Boga i tisućama koje je ujedinila molitva za prijatelja i nadasve velikog čovjeka Matu Bulića. Zahvalio je Thompson Mati Buliću i za sve što je učinio za njegove Čavoglave, a one su mu uzvratile na uistinu poseban način, piše Večernji list.

Posebni se dan nastavio druženjem uz pečenog vola, ali i brojne domaće specijalitete – pršut, sir, kapljicu vina… koje su pripremili mještani. Mnogi su se htjeli fotografirati s Thompsonom i Matom i tako ovaj događaj zauvijek zabilježiti kamerom.

“Ovo mi je jedan od najdražih dana u životu! Ovdje sam s mojim kumom i brojnim prijateljima. Hvala vam!” kazao je za Večernji list Mate Bulić koji je u Čavoglave stigao sa suprugom Zdravkom.

Na druženju u čast Mati Buliću okupili su se brojni prijatelji ne samo iz Hrvatske, odnosno Dalmacije već i njegove rodne Hercegovine. Među njima bilo je i mnogo onih ih svijeta gospodarstva, estrade, možemo reći, iz svih sfera društvenoga života.

Fotografije sa slavlja pogledajte OVDJE.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI