fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

STOTINE U SUZAMA: Od Đoleta se oprostio i grad u kojem nije svirao nakon rata

Autor: dnevno.ba

Ne prestaju reakcije i objave ljudi nakon odlaska Đorđe Balaševića

Na simboličan način, stotine su se građana Banja Luke sinoć oprostilo od kantautora i umjetnika Đorđa Balaševića koji je preminuo u petak od posljedica upale pluća vezane uz koronavirus.

Projekcija Balaševićevih stihova na Banskom dvoru počela je u 19 sati, a u pozadini je praćena najvećim hitovima slavnog glazbenika, pišu Nezavisne novine. Kako je ranije objavljeno na stranici Gradske uprave, time se i Banja Luka pridružila brojnim gradovima regije koji odaju počast preminulom kantautoru. Naime, riječ je o jedinome gradu bivše Jugoslavije, u kojem Balašević nije svirao nakon rata jer je mislio da nije dobrodošao.

Jednom prilikom, na koncertu u splitskoj Spaladium areni 2018. godine, kada je izvodio pjesmu “Nevjernik” i njezine poznate stihove “Dobra večer Banja Luko”, objasnio je i zašto je to tako. Tada je tužan istakao kako su na snazi još uvijek poruke koje su mu se slale iz tog grada, o tome kako tamo za njega čuvaju metak. 

Nešto kasnije osvrnuo se i na to kako ljude s prostora bivše zajedničke države veže ljubav prema njegovim pjesmama. U poetskom zanosu kazao je kako je svijet njegova domovina, te da u njegovim pjesmama svi na prostorima bivše države govore istim jezikom, onim u kojima progovara srce. Neki su ga zbog tog govora opet prozvali jugonostalgičarem.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});