fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Sviraj to ponovno, Sam – Britka komedija o muško-ženskim odnosima

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nakon repertoarskog niza tamnijih i bolnijih tema, HNK Mostar donosi komediju po tekstu svima dobro poznatog redatelja, pisca, glumca i komičara Woodija Allena, a u režiji Marija Kovača. "Sviraj to ponovno, Sam" priča je o jednom ostavljenom, zbunjenom muškarcu koji se ne snalazi u zavođenju i ratu spolova te je uvijek na gubitničkoj poziciji. On je i veliki filmofil pa mu se u kriznim trenucima u fantazijama sa savjetima i mišljenjima pojavljuje nitko drugi nego Humphrey Bogart, a on sam postaje Bogartov učenik. Premijerna izvedba bit će u srijedu, 19. prosinca 2018., s početkom u 20 sati, a prva i druga repriza dan odnosno dva poslije.

Robert Pehar, koji je utjelovio ovog simpatičnog i nesnalažljivog muškarca, objašnjava kako je ovo osobna drama o pojedincu u vječitoj životnoj temi, a to su muško-ženski odnosi i snalaženju u tome.

“Britki intelektualni humor je ono što je opuštajuće u ovoj predstavi. On ni u jednom trenutku ne leti u vulgarnosti, to nisu gegovi nego ironijski odmak od stvarnosti u kojoj svi jesmo. Woody Allen je u tome majstor, a zahvaljujući redatelju, koji je s nama radio u vrlo opuštenom ozračju od samog početka, siguran sam da će publika prihvatiti predstavu ne samo zato što je komedija, nego zbog humora koji izuzetno puno govori”, kaže Pehar te dodaje kako je repertoarno jedna ovakva predstava trebala Kazalištu.

Angela Bulum se pojavljuje u ulozi Linde, supruge Allanovog najboljeg prijatelja, ali jedine s kojom mu je u tom trenutku ugodno i jedine s kojom dijeli svoje nesigurnosti i neuroze.

“Lagano, zabavno i duhovito nam je bilo pripremati ovu predstavu, vrlo opušteno, a nadam se da će tako biti i publici. Ona jeste tehnički dosta zahtjevna jer ima dosta promjene uloga i presvlačenja, ali je unatoč tome dinamična i s brzim izmjenama. Linda je udana, ali zapostavljena žena. Njezin muž je zaokupljen karijerom i zanemaruje ju pa se ona i Allan, družeći se iz dana u dan, zbliže te se dogodi i preljub”, objašnjava nam Angela ulogu Linde.

Kako sama kaže, Linda je prototip zanemarene žene koja, unatoč dobroj poslovnoj karijeri, ima kompleks manje vrijednosti, dosta nesigurnosti, česte migrene te često poseže za tabletama, iako je s druge strane jako romantična i nježna.

Osim Roberta Pehara i Angele Bulum, u predstavi igraju i Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret i Nikolina Marić. Kada su u pitanju komedije koje je pisao Woody Allen, uvijek možete računati na dobro provedeno vrijeme i zdrav te pametan humor, što ćete iz ove predstave sigurno dobiti.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});