fbpx
FOTO: A. Barbarić

TALIJANSKA CRKVA se ispričala nakon što je biskup rekao djeci da Djed Mraz ne postoji

Autor: Dnevno.ba

Rimokatolička biskupija na Siciliji javno se ispričala roditeljima nakon što je biskup Antonio Stagliano u obraćanju djeci rekao da Djed Mraz ne postoji, prenosi The Guardian.

Naime, Stagliano je navodno rekao da Djed Mraz ne postoji i da je njegov crveni kostim kreirala Coca-Cola za publicitet. Iz biskupije tvrde da biskup nije želio uništiti djeci snove samo dva tjedna prije Božića. Alessandro Paolino iz biskupije poručio je da je Stagliano samo želio naglasiti pravo značenje Božića i priču o Svetom Nikoli, koji je dijelio poklone siromašnima.

“Prije svega, uime biskupije ispričavam se zbog ove izjave koja je izazvala razočaranje mališana. Želim naglasiti da su namjere biskupa Stagliana bile sasvim drugačije. Ne smijemo djeci uništavati maštu, nego crpiti dobre namjere. Dakle, Djed Mraz predstavlja sliku davanja, velikodušnosti i dijeljenja”, poručio je Alessandro.

Naime, nekoliko roditelja podržalo je pokušaj biskupa da pažnju usmjeri na katoličko značenje Božića, dok su ga drugi okrivili da se miješa u obiteljske tradicije i proslave te da je uništio duh djeci u njihovim ranim godinama, koje je ujedno poremetila i pandemija.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI