fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Turistička zajednica HNŽ-a – Projekt i za plato ispod Starog mosta

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Turistička zajednica (TZ) Hercegovačko-neretvanske županije u četvrtak je na press-konferenciji u Centru za kulturu Mostar predstavila rezultate dvogodišnjeg projekta pod nazivom „RiTour“, koji se implementira do kraja ove godine.

Riječ je o projektu kojeg financira Europska unija, u okviru programa prekogranične suradnje Hrvatske, BiH i Crne Gore, a koji je provođen u Solinu u Hrvatskoj, Podgorici u Crnoj Gori, te u Blagaju, odnosno Mostaru.

Projekt RiTour je fokusiran na kraške rijeke jadranskog bazena – Jadro, Bunu i Moraču.

“U ovom projektu, u okviru IPA-programa – tu su nam partneri bili iz Podgorice i iz Splita, odnosno Solina i Splita – radi se o tri rijeke koje protiču kroz ove gradove, i gdje su uz te rijeke nastali povijesni gradovi, gdje smo htjeli promovirati i taj sportski turizam, a isto tako ove povijesne gradove koji su već odavno postali prava turistička mjesta”, rekao je uz ostalo o projektu zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ-a, Semir Temim.

Što je uz ostalo izgrađeno u sklopu projekta RiTour objasnio je Ramiz Bašić iz Turističke zajednice HNŽ-a.

“Urađena su, baš na području Blagaja, ali pored rijeke Bune, izletište Bare. To je jedno izletište na putu između Blagaja i Bune, gdje smo imali jednu zapuštenu površinu s izvorom rijeke. To je obnovljeno – taj potok, taj vodotok do rijeke Bune – i napravljena je jedna ribarska platforma, i također još dvije platforme – jedna na ušću rijeke Bune, a druga je blizu Rekreacijskog centra Bunica”, rekao je uz ostalo Bašić, prenosi Radio Gradska mreža.

Inače, predstavnici Turističke zajednice HNŽ-a na press-konferenciji najavili su za naredni period i provođenje četiri nova projekta, odobrena od strane Europske unije, u ukupnoj vrijednosti od skoro 800 tisuća eura.

Jedan od projekata odnosi se najviše na plato ispod Starog mosta u Mostaru.

Riječ je, uz ostalo, o projektu “Zaštita podvodne baštine kroz njenu digitalizaciju i valorizaciju”, gdje je naglasak, kako je objašnjeno, na razvoju održivog ronilačkog turizma u suradnji s mostarskim i hercegovačkim ronilačkim klubovima.

Drugi je projekt pod nazivom “Istraži prekograničnu biološku raznolikost vode”, u okviru kojeg će, kako je rekao zamjenik direktora TZ HNŽ-a, Semir Temim, biti izgrađena turistička infrastruktura ponajviše na platou ispod Starog mosta.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});