fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

UBIJENA MLADA GLUMICA: Poznata iz filma Beasts of the Southern Wild

Autor: Dnevno.ba

Jonshel Alexander, nekadašnja dječja glumica najpoznatija po sporednoj ulozi u filmu Beasts of the Southern Wild iz 2012., preminula je 27. studenoga u New Orleansu. Imala je 22 godine.

Prema policijskom izvješću, Alexander i neidentificirani muškarac upucani su više puta dok su sjedili u automobilu. Glumicu su bolničari proglasili mrtvom na licu mjesta, a njezin je suputnik preživio i mogao se sam odvesti u bolnicu, navode američki mediji.

Njezin ubojica još nije uhićen, no policija je identificirala vozilo za koje vjeruje da je povezano sa zločinom i zamolila lokalnu zajednicu za pomoć u identifikaciji vozača vozila.

S 12 godina dobila ulogu u Beasts od the Southern Wild

Jonshel je rođena u New Orleansu, a imala je 12 godina kada je dobila ulogu u filmu Beasts of the Southern Wild. Film govori o šestogodišnjoj djevojčici po imenu Hushpuppy (Quvenzhané Wallis) koja živi u Louisiani u maloj zajednici koja je nasipom odvojena od ostatka svijeta. Alexander je bila prestara za ulogu, ali redatelj Benh Zeitlin bio je toliko impresioniran njom da je, kako je rekao, oko nje izgradio lik Joy Strong.

“U film smo dodali dio koji je bio jako inspiriran njom. Puno je replika ona napisala, a veliki dio lika izrastao je iz Jonshel. Njezin lik u filmu zove se Joy Strong, što se uvijek činilo savršenim opisom nje. Bila je uistinu snažno svijetlo svima”, rekao je Zeitlin.

Film je bio nominiran za četiri Oscara 2013.: za najbolji film, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenarij i najbolju glumicu za devetogodišnju Quvenzhané Wallis – najmlađu koja je ikada bila nominirana u ovoj kategoriji.

Iza glumice je ostala kćerkica De-vynne Robinson.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});