fbpx

VIDEO: Beirut 13. listopada u Tvornici kulture

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Beirut, kultni američki indiefolk band, predvođen ZachomCondonom, premijerno dolazi u naše krajeve i to 13. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture.

Jedan od najznačajnijih i najorginalnijihbandova nezavisne scene posljednjih 15 godina, pod povećalo javnosti ekspresno je došao 2006. fantastičnim prvijencem “Gulag Orkestar”, odmah proglašenim najboljim albumom godine od strane velikog broja kritičara s obje strane Atlantika.

Kombinirajući indie glazbu s Balkan, world music i folk utjecajima, “Gulag Orkestar” postavio je odmah Beirut na sav vrh scene, a ZachCondona među najbolje autore mlađe generacije. Posebno je impresivan bio podatak tada da je Zach napisao i odsvirao cijeli album sa samo 19 godina.

Ove godine band je objavio peti studijski album “Gallipoli”, još jednu sjajnu kolekciju pjesama s utjecajima crpljenim iz raznih dijelova svijeta koje Condon posjećuje. Album je snimljen u New Yorku i Berlinu, koji je i stalna baza djelovanja Zacha posljednjih nekoliko godina.

Ulaznice za premijerno gostovanje Beiruta u prodaju kreću već sutra, u petak 12. travnja po earlybird cijeni od 150 kn. Ta cijena je na snazi do 5. svibnja, a od 6. 5.se penje na 170 kn. Na dan koncerta, ukoliko ih ostane, ulaznice će iznositi 200 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7), sva prodajna mjesta Eventima i online.

www.eventim.hr

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI