fbpx

VIDEO: Heroj iz Gradiške – Kako je Dejan Gvozden spasio dvoje male djece!

Autor: Dnevno.ba

GRADIŠKA - Dejan Gvozden iz Gradiške, tijekom ljetovanja na hrvatskom primorju, herojskim činom spasio je dvoje djece iz Njemačke.

Dejan je, šetajući s porodicom morskom obalom u auto-kampu Rača kod Senja, zapazio dvoje djece u čamcu, koje je jaka bura udaljila od kopna.

“To je bio mali dječiji čamac, a bura je pojačavala i nosila ih je u pravcu Golog otoka. Nisam razmišljao nijednog trenutka. Od turista iz Češke uzeo sam čamac i sa još jednim čovjekom krenuo prema djeci”, kaže Gvozden za Dnevnick.com.

Trenutak kada su došli do djece, kaže, nikada neće zaboraviti.

“U čamcu su bili brat i sestra. Ona je bila starija. Ono što će mi ostati u pamćenju jeste njen potez. Naime, iako je bila prva do mene, dodala mi je svog brata i tako sugerirala da njega prvog spasim”, objašnjava Gvozden.

Ovaj heroj, inače policijski službenik iz Gradiške, sjeća se i trenutka kada je djecu izvukao na sigurno.

“Pojavili su se roditelji djece koju smo spasili i odmah pitali moju suprugu kako mogu da se oduže. Kategorički smo to odbili, jer smatram da je to bila moja obaveza i kao policajca i kao roditelja”, kaže Gvozden.

Ovaj heroj poručuje da nije imao dvojbu da li treba pomoći, čak i ako je tim činom ugrozio vlastiti život. Ipak, zaključuje da jedni drugima ne pomažemo dovoljno i da će mu najveća nagrada biti ako njegov čin potakne druge da ćešće čine dobra djela.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI