fbpx

VIDEO: Klapa „Metkovke“ predstavlja pjesmu „Za nju“

Autor: Dnevno.ba

METKOVIĆ - Klapa Metkovke osnovana je 2018. godine i iako djeluje tek nešto više od godinu dana, svojim radom i rezultatima pokazuje ozbiljni potencijal, a pozitivna energija članica nagovješćuje daljnji uspješan rad.

Klapu je osnovala Aleksandra Lukić Skelić koja je ujedno i voditeljica iste. Prošle godine, na festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu, Metkovke su se predstavile pjesmom „Kapetan duše“ za koju su zaslužni Fani i Ivo Nuić te Ivica Kaleb i Jašar Murtezani s kojom su osvojile drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija.

Ove godine će ženska klapa Metkovke po drugi put nastupiti na festivalu Melodije hrvatskog juga Opuzen, a u nešto izmijenjenom sastavu pripremile su pjesmu„Za nju“ već provjerenog autorskog tima s kojim su surađivale i na prošlogodišnjem izdanju festivala.

Uz pjesmu, Metkovke donose i video spot koji je svoje premijerno predstavljanje doživio u Metkoviću, 24. srpnja 2019.

Scenarij i režiju spota potpisuje Aleksandra Lukić Skelić, a snimatelj i montažer je Marin Veraja iz Foto studija Veraja. Spot donosi predivne kadrove Dalmacije i otoka, a atmosfera je obojana nostalgičnom notom koju donosi ljubav prema vlastitoj zemlji, a koju su Metkovke izvrsno interpretirale.

„Pjesma Za nju svidjela mi se na prvo slušanje i odmah sam imala viziju spota. Posebno zadovoljstvo osjetila sam kad su i ostale cure iz Klape potvrdile moje mišljenje o pjesmi. Rad s uigranim timom Nuići, Kaleb, Murtezani, Veraja, predivno je iskustvo koje daje dodatni elan. Posebno zadovoljstvo pričinjavalo je snimanje spota na predivnim lokacijama mjesta Milna na Braču odakle je rodom Fani Nuić. Inače, Ivo Nuić i ja poznajemo se od djetinjstva, rasli smo u istom dvorištu i pohađali istu osnovnu školu. Nakon mnogo godina našli smo se na Facebooku i sa zajedničkim prijateljem Alenom Dumanićem osnovali grupu Zgrađani 60-te i 70-te gdje smo okupili većinu društva iz djetinjstva koje je raštrkano po svijetu. Uz preporuku naše prijateljice Sonje Barbir, Ivo je 2016. godine napisao pjesmu Dolina za moju tadašnju klapu Žveljarin i od tada traje plodonosna suradnja.“ – izjavila je voditeljica Metkovki, Aleksandra Lukić Skelić

https://youtu.be/slh4RWULNkM  

Žensku klapu „Metkovke“ čine Nataša Borovac, Kristina Plum, Maja Kapustić Jurinović, Željka Bulić Petrović, Vedrana Bušić i Aleksandra Lukić Skelić. Sve članice klape do sada su svoje glazbeno iskustvo stjecale od školskih zborova do različitih mješovitih i ženskih klapa. Umjetnički voditelj klape cijenjeni je prof. Ivica Kaleb, istaknuti skladatelj, aranžer i voditelj mnogih klapa, koji iza sebe ima dugu i uspješnu karijeru.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI