VIDEO: Novo iz glazbene produkcije – Enes Begović – 27. noć

Autor: Dnevno.ba

TEŠANJ - Enes Begović i Omladinski hor Zenica, sredinom mjeseca snimili su zajednicku numeru simboličnog naslova 27. noć. Spot se snimao u magičnom ambijentu Tešnja.

Sigurno je da će ova pjesma godinama i desetljećima nanovo osvajati simpatije Bosanaca i Hercegovaca, a tome će doprinijeti i videozapis za koji je bila zadužena ekipa AREA 7. U njemu se pored Begovića i članova Omladinskog hora iz Zenice s profesorom Milenkom Karovićem na čelu pojavljuje i Elle Vardić, kćerka hitmejkera Mirka Šenkovskog Geronima, koji je uradio i tekst i muziku za „Dvadesetsedma noć“. Spot je snimljen na povijesnim lokacijama u koprodukciji s općinom Tešanj, Muzejom Tešanj i kompanijom Madi d.o.o.

“To je rezultat jednog spontanog prijateljstva. Prvo je počelo kao posao, a potom je prešlo u jedno veliko prijateljstvo i siguran sam da će se suradnja nastaviti. To je jedna predivna kasida. Napisao sam arnžman za hor i došli su Geronimo i Srnja kod mene u Zenicu i oduševili su se kada su čuli. Nakon toga smo spot snimili u Tešnju, gdje smo imali odlične domaćine. Djeca su se u Zenicu vratila puna lijepih utisaka i uspomena. Mislim da smo uradili veliki posao. Ovo je nešto za sva vremena i moj hor uvijek tako radi. Takav je bio i koncert Safeta Isovića, koji se već godinama prikazuje svaki bajram, kao i “Srebrenički inferno” – navodi profesor Milenko Karović.

“Ovakvu pjesmu svaki pjevač priželjkuje u karijeri, ja sam izgleda imao sreće. Snimio sam je bez razmišljanja i znam da će publika već pri prvom slušanju znati zbog čega” – kaže Begović.

https://www.filemail.com/t/xqzbNy0j

Text i glazba: Mirko Šenkovski Geronimo
Aranžman: Nedim Srnja
Produkcija spota: AREA 7
Producent: Nedim Srnja
Kamera i montaža: Jasmin Pivić
Asistent kamere: Sanel Bulut
Dron: Maid Imamović
Vozač: Benjamin Fetić
Frizura i šminka: Salon ljepote Hadis
Glumci: Elle Vardić, Rijad Srnja
Aranžman za hor: Prof. Milenko Karović
Bubanj i udaraljke: Amar Češljar
Klavir: Almir Buza
Akustična gitara: Vernes Ljuštaku
El. Gitara: Muris Varajić
Ney: Meho Radović
Gudački oktet MP BHRTV
Back vokali: Mensura Bajraktarević i Geronimo
Producent i ton majstor: Ashar Hari Kurtović

Snimano u studijima: Geronimo i MP BHRTV
Mix & master: studio Amadeus Sarajevo

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI