Foto: Flickr

(VIDEO) VELIKI SKANDAL POTRESA BBC: Je li novinar izmanipulirao Lady Dianu? Njezin brat traži neovisnu istragu

Autor: dnevno.ba

Dana 20. studenog 1995. Diana, princeza od Walesa (1961.-1997.), dala je intervju u emisiji “Panorama” na BBC-u. Intervju koji je vodio novinar Martin Bashir (57) postao je najkontroverzniji u povijesti britanske kraljevske obitelji.

U njemu je Diana progovorila o krahu braka s princom Charlesom (71) zbog njegove afere s Camillom Parker (73), navela je da sumnja u njegove vladarske sposobnosti te da se zbog depresije samoozljeđivala.

No danas, 25 godina poslije, BBC se suočava s krizom zbog navoda da je Bashir lagao i podmetao kako bi natjerao princezu da ispriča svoju stranu priče, za što je BBC navodno znao.

Među onima koji javno zahtijevaju potpunu neovisnu istragu Bashirova ponašanja jest i brat pokojne Lady Di, lord Charles Spencer (56).

Inače, lord Spencer predstavio je Dianu novinaru Bashiru pošto ga je voditelj navodno izmanipulirao. Spenceru je pokazao lažne bankovne izvode koji su navodno dokazivali da dvorjani prodaju priče iz palače novinarima te da im je News International platio veliku svotu.

Lord Spencer prošloga je tjedna odbacio djelomičnu ispriku BBC-a zbog navodnih prijetnji bankovnim izvodima, i sada umjesto toga traži potpunu istragu, s kojom se BBC složio.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI