fbpx
Foto: Antonio Ahel/ATAImages Photo: Antonio Ahel/ATAImages/

VIDEO Vrlo neobična pjesma predstavljat će Srbiju na Eurosongu, mnogi su u čudu

Autor: Dnevno.ba

Konstrakta je s pjesmom “In Corpore Sano” odnijela pobjedu na natjecanju “Pesma za Evroviziju ’22” te će tako predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu.

U finalu je izvedeno 18 pjesama, a pobjednicu je izabrala publika (50 posto glasova) i stručni žiri (50 posto glasova). Konstrakta je osvojila 44.459 SMS glasova, odnosno 12 bodova, prenosi portal Mondo.rs.

Iako se nije našla među favoritima na kladionicama, o pjesmi “In Corpore Sano” se itekako pričalo na društvenim mrežama. Zanimljivo je to da je većina ljudi čula za ovu umjetnicu tek nakon prve polufinalne večeri.

Nekima je nastup djelovao čudno, a drugi su se oduševili.

“Samo ću reći – bruka i sramota”, smatra jedna korisnica YouTubea.

“Kako je ovo pobijedilo?”, upitala je druga.

“Konačno je umjetnost pobijedila komercijalu i golotinju”, napisao je korisnik.

“Posebno, drugačije. Onaj ko ne razumije poantu, neka nastavi da sluša IDJ i Grand. Za bolje i niste”, također je jedan od komentara.

Inače, Konstraktino pravo ime je Ana Đurić. Po zanimanju je arhitektica. Bila je članica bendova Mistakemistake i Zemlja gruva. Prvu solo pjesmu “Žvake” objavila je 2019. godine.

U finalu “Pesme za Evroviziju ’22” su nastupili i: Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Sara Jo, Naiva, Čegi i Braća bluz, Biber, Zorja, Lift, Aca Lukas, Ivona, Angelina, Marija Mikić i Ana Stanić.

Prva polufinalna večer Eurosonga bit će održana 10. svibnja u Torinu u Italiji.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI