fbpx

Virtuoz Samir Nurkić na harmonici objasnio kako roditelji na Balkanu uspavljuju djecu

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Harmonikaš Samir Nurkić nastavlja oduševljavati publiku širom regije. Na svakom nastupu ovaj vanserijski glazbenik, koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji porijeklom iz BiH, dobija gromke aplauze.

Cijela priča oko numera na harmonici i Samirovog izvođenja počela je u veljači ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu svira dječija pjesma “Zvončići”. Sada je za svoju publiku pripremio nešto novo i ovaj put na harmonici je demonstrirao kako se uspavljuju djeca na Balkanu. On je dočarao kako roditelji u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji uspavljuju svoje nasljednike i nasljednice, ali i kako to čine Romi.

“Bosanac ne može uspavati dijete bez sevdaha. Srbi stalno nešto slave, rođendane, slave, punoljetstva, tako da mami i tati dođe cijeli orkestar. Kod Crnogoraca to sve mora biti polako, oni nigdje ne žure, dok je kod Roma najbitniji uvod”, kaže Nurkić u videu koji će sigurno osvojiti simpatije širom Balkana.

Pojasnio je i kako je došao na ideju da odsvira nešto ovakvo.

“Uglavnom, sve je nastalo jer kod kuće uspavljujem djecu tako, a samo im prilagođavam verzije. S obzirom da djeca najviše vole pjesmu „Mama voli bebu“, a ja imam u krvi to da volim obrađivati, bilo mi je monotono da im sviram isto. Kako sam imao upite da ponovo napravim nešto na temu 6 država, opet sam sve spojio u jedan video”, govori Samir.

Kako roditelji širom Balkana uspavljuju djecu u Samirovoj verziji pjesme „Mama voli bebu“ poslušajte na njegovom Facebook profilu:

Evo rajo, i novih 6 verzija plus jedna extra ?????️ Uživajte ???❤️

Gepostet von Samir Nurkić am Dienstag, 1. Oktober 2019

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI