Višestruko nagrađivana hit komedija ‘’Plastika’’ stiže u Sarajevo i Mostar

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Pobjednička predstava festivala Duo Komedije - Plastika, u Mostaru će doživjeti svoj veliki jubilej, 150. Izvođenje!

Hit komedija “Plastika” gostuje 3.travnja u Sarajevskom Domu mladih, te dan kasnije 4.travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U predstavi igraju prvakinje Narodnog pozorišta iz Beograda Nela Mihailović i SuzanaPetričević, koja ujedno potpisuje i režiju ovog komada.

Višestruko nagrađivana predstava‘’Plastika’’ govori o dvije žene u srednjim godinama, udovici i novinarki, koje se susreću u elitnoj teretani zatvorenog tipa gdje čekaju osobnog trenera koji će im odrediti posebnu vrstu treninga,kako bi postale ono što nikada nisu bile.

Nakon treninga slijedi čarobni skalpel dr. Štibohara koji bi trebao popraviti sve ono što je život pokvario. Milina i Katarina, u godinama kada se još nada, dale su veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Nikada se prije nisu susrele i nikada i ne bi, da nije male teretane i trenera koji nedopustivo kasni.

Ova komedijska ‘’drama’’ nastala je po tekstu StevanaKoprivice, koji je pisan namjenski za dvije dobre glumice koje utjelovljuju nestereotipne likove, žene koje nisu ni domaćice, ni heroine, ni paćenice, niti ‘’posvuduše’’.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 10 KM I 15 KM VIP, a mogu se kupiti u sustavu kupikartu.ba, Artikulaciji BKC-a, blagajni platoa Skenderija i na info pultu Mepas Mall-a.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI