Vodopad Kravica dobit će vidikovac

Autor: Dnevni avaz

LJUBUŠKI - Vodopad Kravica kod Ljubuškog, znan kao oaza u kamenu, već je nekoliko godina nezaobilazna destinacija brojnim svjetskim putnicima. Čarobnim slapovima koje tvori Trebižat, jedina ponornica u Evropi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, dolaze se diviti turisti sa svih meridijana.

Da je broj, pogotovo stranih turista, iz godine u godinu sve veći, potvrđuju nam iz Javnog poduzeća „Parkovi“, koje upravlja ovim jedinstvenim lokalitetom.

– Posljednjih godina bilježimo, uistinu, progresivan i značajan porast broja posjetilaca i nema sumnje da će on i dalje rasti uz naš simultan doprinos domaćem i međunarodnom brendiranju lokaliteta Kravica kao izvanredne turističke atrakcije – kazao nam je Nikica Vučić iz „Parkova“.

Prethodnih godina su imali značajna ulaganja u infrastrukturu, a i ove godine planiraju brojne novitete s ciljem obogaćivanja turističke ponude ovog hercegovačkog bisera.

S ciljem bolje sigurnosti posjetilaca, ali i kupača, bit će postavljeni dodatni videonadzor te nove plutače u blizini slapa.

U planu je, također, izgradnja vidikovca, koji će turistima omogućiti dodatno mjesto za fotografiranje.

– Izgradnja vidikovca, novih suhozida, proširenja ili obnove infrastrukturalnih kapaciteta predmet je izrade idejnog projekta koji će sustavno obuhvatiti šire područje lokaliteta Kravica. U tom smislu, njegova pozicija ili tehničke pojedinosti bit će poznate po završetku dokumentacije – iznio je Vučić.

Ista cijena ulaznice

Cijena ulaznice, kazao je Vučić, neće rasti ove godine.

Cijena za odrasle je osam KM, a četiri KM za učenike od sedam do 18 godina u periodu od 1. listopada do 31. svibnja, odnosno 10 KM za odrasle i pet KM za učenike u periodu od 1. lipnja do 30. rujna.

Autor: Dnevni avaz

ZADNJE VIJESTI