Zabranjeno Pušenje i S.A.R.S. uveli Mostarce u Novu 2019., a Hari Mata Hari Sarajlije

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Nekoliko tisuća građana Mostara uz pjesmu, ples i vatromet na platou iza Gimnazije proslavili su ulazak u Novu 2019. godinu.

Za dobru zabavu zadužene su bili bendovi Zabranjeno pušenje i S.A.R.S. Posljednja pjesma koju su Sejo i ekipa otpjevali u staroj godini i uveli Mostar u novu uz vatromet i šampanjac bila je “Djevojčice kojima miriše koža”, piše pogled.ba.

Prije Zabranjenog Pušenja nastupio je beogradski S.A.R.S. s kojim je mostarska publika pjevala njihove velike hitove, a nakon ova dva bend nastupila je mostarska grupa Dobre vibracije te DJ Roof AW.

Mostarci koji nisu ponoć čekali iza Gimnazije veselili su se po brojnim ugostiteljskim objektima, a većina ipak kod svojih domova. Kako su potvrdili iz Operativnog centra MUP-a HNŽ-a doček je prošao mirno i bez incidenata.

Novogodišnja sarajevska čarolija uz Harija i vatromet Sarajlije i mnogobrojni gosti glavnog grada BiH dočekali su 2019. godinu ispred Vječne vatre uz impresivni vatromet i hitove regionalne glazbene zvijezde Harija Mata Harija. Legendarni Hari novogodišnji koncert, nešto prije 23.00 sata, započeo je hitom   “Poletjela golubica“, a tu se se nizali i hitovi “Lejla”, “U tvojoj kosi”, “Prsten i zlatni lanac”, “Emina”, “Kao domine” i druge dobro poznate pjesme poput “Sarajevo ljubavi moja”, koje su ozvanjale sarajevskom ulicom Maršala Tita, gdje je bilo tisuće Sarajlija i gostiju grada iz regije, a i šire, javlja Fena.

Masa je plesala i pjevala zajedno sa Harijem, a svaka je pjesma popraćena ovacijama i pljeskom.  Hari je novogodišnju noć pretvorio u čaroliju koja je bila naljepši poklom njegovom rodnom gradu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI