fbpx

Započeo Street Arts Festival: Prvi gostujući umjetnik na rezidenciji bio je Nikola Mihajlović Kori

Autor: dnevno.ba

Otvaranjem novog murala u prostorijama OKC Abrašević organizatori Street Arts Festivala i OKC Abrašević uzeli su kreativni zalet i počeli s proljetnim aktivnostima koje su uvertira za jubilarni 10. Street Arts Festival Mostar, koji će se održati u rujnu, a ovim događajem završila je i prva umjetnička rezidencija u sklopu projekta "The Future of Public Spaces", kojem je cilj ugostiti afirmirane ulične umjetnike iz regije i inozemstva te uključiti mlade u razvoj urbane kulture.

Otvaranjem novog murala u prostorijama OKC Abrašević organizatori Street Arts Festivala i OKC Abrašević uzeli su kreativni zalet i počeli s proljetnim aktivnostima koje su uvertira za jubilarni 10. Street Arts Festival Mostar, koji će se održati u rujnu, a ovim događajem završila je i prva umjetnička rezidencija u sklopu projekta “The Future of Public Spaces”, kojem je cilj ugostiti afirmirane ulične umjetnike iz regije i inozemstva te uključiti mlade u razvoj urbane kulture.

Prvi gostujući umjetnik na rezidenciji bio je Nikola Mihajlović Kori, arhitekt i muralist iz Beograda.

Također je prošle godine učestvovao na Street Arts Festivalu te oslikao prednji zid OKC-a Abrašević, a ove godine svojim prepoznatljivim stilom oslikao mural je “Summer vibes” na cijelom pročelju tog omladinskog kulturnog centra.

“Kada sam saznao da ću dobiti priliku da oslikam i drugi dio Abraševića, nisam puno razmišljao i planirao šta ću raditi nego sam želio da me ponese cijela energija ovog mjesta i da u odnosu na to proizvedem rad. Organizatori su mi dali odriješene ruke, imali su puno povjerenje u mene i rezultat takvog odnosa je ovaj mural”, rekao je umjetnik.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI