Žena nestala 1975. godine pronađena bez ikakvog objašnjenja gdje je bila

Autor: Planet X

NEW YORK - Žena koja je nestala iz okolice New Yorka prije pune 42 godine pronađena je u saveznoj državi Massachusetts u ustanovi za ljude s poteškoćama. Lokalne vlasti potvrdile su kako pati od demencije. Flora Stevens ima 78 godina, a koristila je prezime Harris kada su je detektivi pronašli blizu Bostona.

Vlastima nije jasno što joj se dogodilo od kada je nestala u kolovozu 1975. godine i dana kada je pronađena. Tada 36-godišnja žena zadnji je put viđena kad ju je muž ostavio u Monticellu kako bi obavila pregled kod doktora. Kada se vratio po nju, nije je bilo tamo. Policija je povremeno istraživala njezin slučaj, ali bez napretka u istrazi. Zahvaljujući upitu policajca iz New Yorka, u rujnu se istraga pomaknula s mrtve točke.

Pronađeni su ostatci u susjednom okrugu. Policija je mislila kako bi ostaci mogli biti od Stevens, ali su istragom shvatili kako je netko koristio njezine podatke u Massachusettsu. Istragom su došli do Lowell ustanove, a tamo su pronašli Floru Harris, koja je u ustanovi od 2001. godine. Detektivi su potvrdili kako je riječ o istoj osobi.

Medicinski podatci govore kako je “Harris” živjela u staračkim domovima u New Hapshireu i New Yorku. Stevens nema više živuće rodbine.

Šerif Mike Schiff izjavio je za novinare kako je vrlo rijetko da se toliko star slučaj riješi. Zaključio je kako je najvažnija stvar da sada znaju da je Flora na sigurnom.

Autor: Planet X

ZADNJE VIJESTI