fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Žene Mamićevih: Stotine tisuća eura samo na torbice

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Sudska trakavica i sve što se nakon nje odvilo, u fokus pažnje javnosti ponovno su gurnuli Zdravka Mamića. Dok on naciju intrigira svojim novim životom u Bosni i Hercegovini, podjednako intrigantna jest priča o ženama klana Mamić, koje u najmanju ruku žive raskošnim životom.

Nedavno se tako Mamićev sin Mario razveo od atraktivne Monike Mamić te uplovio u bračnu luku s Tijom Jurčić. Mamićevi su godinama živjeli životom na visokoj nozi, što potvrđuje i kuća u elitnom djelču Zagrebu, a tu su naravno i neizostavni skupi automobili, krstarenja na privatnoj jahti te stanovi i putovanja, skijanja i brendirana odjeća. Sve je to prije nešto više od godinu dana postalo predmetom istrage, u koju su bile involvirane i supruge, kako bivše, tako i one sadašnje.

I one dame od kojih su se Mamići razišli financijski su sasvim solidno opskrbljene pa je tako policija razmatrala vrijednost njihova imetka. Samo nakit, torbe, cipele i krzna ovih dana procjenjuju se na stotine tisuća eura. Monika Mamić za sina Marija udala se, ne tako davne, 2008. godine te s njima ima dva sina. Nakon udaje za Mamićeva sina Monika je dala otkaz na Novoj TV, gdje je radila kao voditeljica te se nakon toga izvjesan period nije pojavljivala u javnom prostoru. Premda je koncem 2015. godine najavljivan njezin povratak na male ekrane od toga nije bilo ništa. Zdravko je navodno silno volio sinovu ženu Moniku, a ljubav spram lijepoj snahi pokazao je i na raskošnoj svadbi koja se odvila u zagrebačkom Westinu, a koju je ‘Maminjo’ na vlastito inzistiranje sam platio milijun kuna.

Marina Mamić misteriozna je supruga Zdravka Mamića. Oni koji je poznaju opisuju je kao suzdržanu i samozatajnu damu, koja ne voli javno eksponiranje pa se stoga sa suprugom rijetko, gotovo nikada nije pojavljivala na javnim događanjima. Mamić je svoju bolju polovicu opisivao kao ženu koja ga je opčinila time što je bila atraktivna, visoka te izuzetno zgodna. ”Odmah sam se za nju zapalio jer je imala nogu do plafona”, rekao je jedne prilike Mamić o supruzi.

Inače, njih dvoje upoznali su se 1994. godine, u vrijeme kada je Marina radila kao tajnica u tvrtki Davora Šterna. U braku su dobili kćeri Luciju i Ivu, koje Marina krije od javnosti. Usprkos tome što žive u raskošnoj vili na Tuškancu, Marina svaki dan kuha ručak svojoj djecu na koju je fokusirana. Redovito odlazi u crkvu na molitve i seminare, a oni koji je susreću opisuju je kao potpunu suprotnost suprugu Zdravku jer je riječ o tihoj, ali čvrstoj ženi koja ima izuzetan utjecaj na svojeg supruga.

Koliko god tajanstvena bila, i imovina Marine Mamić upala je u oko policijskim istražiteljima tijekom istrage kada je protiv braće Mamić pokrenut postupak zbog financijskih mahinacija u Dinamu. Nezaposlena domaćica spominje se tako kao vlasnica dvaju stanova u Horvatinčićevom Cvjetnom prolazu. Riječ je o stanovima od 96,9 te 70 četvornih metara. Prvi stan s raskošnom terasom plaćen je skoro 900 tisuća eura, a drugi manji stan vrijedi oko 360 tisuća eura. Marina Mamić posjeduje imovinu vrijednu oko 12 milijuna kuna, što ne čudi budući da je vlasnica brojnih nekretnina, a među ostalim i šume vrijedne 250 tisuća kuna te livade od milijun kuna, koje je sud blokirao.

Istražitelji su čačkali i po imovini Vanje Mamić, koju je dobila nakon rastave od brata Zorana, a ne radi se o sitnim iznosima. Vanja je sa Zoranom u brak stupila sa svega 22 godine te se posvetila obitelji, zanemarivši karijeru stomatologinje. Godine burnog braka rezultirale su rastavom, a za suprugovu aferu Vanja je doznala iz medija. U dio imovine koju je po razvodu dobila ulaze dvije zgrade u Njemačkoj, u imovinu spada i stan na zagrebačkoj Radničkoj cesti vrijedan 3,2 milijuna kuna, koji je također nakon presude Mamićima blokiran. Policija je u istrazi protiv Mamićevih još 2015. godine pretraživala i stan Mamićeva sina Marija, u kojem su zatekli njegovu sada bivšu ženu Moniku s kojom je tijekom braka živio u stanu na Tuškancu od 200 kvadrata koji im je Zdravko navodno kupio za 600 tisuća eura.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});