ZIMSKI GRAD TUZLA: Večeras (20 sati) gostuje istinska diva – Lena Kovačević

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Nakon što smo u Zimskom gradu Tuzla ugostili Jasmina Stavrosa, Al Dina, Gocu Tržan, Amela Ćurića, Crvenu Jabuku, Infuziju, Retro i TNT band ... došlo je vrijeme i za jednu istinsku jazz divu – djevojku iz Beograda, Lenu Kovačević, najavljuju iz Zimskog grada Tuzla pred večerašnji Lenin nastup od 20 sati.

Lena, kćerka poznatog književnika i scenariste Dušana Kovačevića, je sigurno jedna od najzanimljivijih muzičkih pojava na ovdašnjoj estradi. Djevojka koja specifičnom bojom glasa, vješto uklapa ustaljene jazz standarde u modernu produkciju ne bježeći od zvuka prostora s koga je potekla.

Diplomirala je jazz pjevanje na Glazbenom konzervatoriju u Amsterdamu te je surađivala s brojnim poznatim svjetskim glazbenicima. S Bajagom je surađivala na muzici za film Profesionalac, a kao rezultat te suradnje je njen treći samostalni album „Džezeri“ na kome se nalaze obrade Bajginih pjesama u jazz maniru.

Ipak široj puplici Lena je postala poznata kada je krajem prošle godine objavila hit singl „Caffe“ u kome vješto kombinira jazz i modernu dance produkciju, a koji je sigurno jedan od najvećih hitova, godine na izmaku.

Večeras vas u Zimskom gradu s plesnim ritmovima zabavlja DJ Hari, a u subotu, velikom stageu uz kuhano vino i brojne gastronomske delicije i fenomenalna Lena Kovačević.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI