fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Antonio Ahel/ATAImages Photo: Antonio Ahel/ATAImages/

“ZVUČI KAO DA JE IMALA ŽIVČANI SLOM” Britanski kritičar baš se raspisao o Konstrakti

Autor: Dnevno.ba

Srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta i dalje intrigira europsku javnost pjesmom, ali i scenskim nastupom. Iako je pjeva na srpskom i latinskom, čini se da je pjesma u kojoj se spominje Meghan Markle izazvala brojne reakcije diljem Europe, piše Index.

Komentator britanskog BBC-ja Mark Savage uoči finala napisao je komentar o najupečatljivijim momentima ovogodišnjeg finala, a gotovo na sam vrh stavio je Konstraktin nastup. Prvo se lokalpatriotski osvrnuo na Sama Rydera, britanskog predstavnika, građevinara koji je najprije postao zvijezda TikToka, a potom i glazbenik. Taj je mladić tijekom proba oduševio mnoge te se popeo na drugo mjesto na kladionicama.

Britanci se najviše boje da će glasanje biti političko, što Ryderu smanjuje šanse za pobjedu, pa Savage podsjeća da su istraživanja pokazala da takvo glasanje rijetko presuđuje. Doduše, svjestan je da bi Ukrajina mogla pokupiti 12-ice podrške od cijele Europe nakon ruske invazije.

Kao prvi najzanimljiviji trenutak finala Eurosonga naveo je norveške predstavnike Subwoolfer i njihovu pjesmu u kojoj je jedan od stihova: “Prije nego što taj vuk pojede moju baku, dajte tom vuku bananu.”

Potom na drugo mjesto Savage uvrštava Konstraktu i njenu “pjesmu o Meghan Markle”.

“Srpska pjesma In corpore sano je pjesma koja je, jasno, napisana tijekom pandemije tako što je netko pao u zečju rupu medicinskih stranica tijekom živčanog sloma. Oda osobnoj higijeni postavlja vječno pitanje: ‘Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Mislim da u pitanju je duboka hidratacija’ prije nego što se uspinje u grozničavo ispitivanje osobne higijene i postavlja pitanje ukazuju li tamni kolutovi oko očiju na probleme s jetrom'”, piše Savage i dodaje:

“Možete zamisliti pjevačicu Konstraktu (aka Ana Đurić) kako opsesivno šara ove stihove na svom zidu tijekom pomračenja duše, a tu sliku dodatno pojačava zbor koji pjeva na latinskom. U slučaju da to nije dovoljno čudno, cijeli nastup provodi perući ruke u malenom lavoru. Naravno, favoritkinja je publike u areni.”

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});