Amerikanac John Roberson postat će novi reprezentativac BiH

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bi uskoro trebala dobiti pojačanje na poziciji playmakera u vidu Amerikanca Johna Robersona.

On će u Sarajevo doći 30. lipnja kako bi riješio papirologiju, upoznao se s izbornikom i osobljem KSBiH. Ukoliko sve prođe u najboljem redu, trebao bi se staviti na raspolaganje izborniku Vedranu Bosniću tijekom sljedećeg ciklusa kvalifikacija.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u momčadi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u ovoj ruskoj momčadi.

Prosječno je postizao 14.5 poena, bio je drugi strijelac sastava, a imao je 5.6 asistencija u prosjeku, te dva skoka, 1.6 defanzivnih i 0.4 ofanzivna. Svom veoma dobrom učinku je dodao i 2.6 izgubljenih, te 1.1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim europskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseyja (Rusija).

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturaliziranog igrača vjerojatno zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu. Prije njega naturalizirani igrači u dresu naše reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant te Terrel Castle.

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI