fbpx

ANCELOTTI DAO ZNAKOVITU IZAJVU O NASTAVKU KARIJERE: Nakon Reala ću vjerojatno prestati, ako me klub želi zadržati još deset godina, onda ću biti trener još deset godina

Autor: dnevno.ba

Uoči uzvratnog dvoboja polufinala Lige prvaka, u kojem će Real Madrid u srijedu na Santiago Bernabeuu pokušati uloviti gol zaostatka (3-4) protiv Manchester Cityja, 62-godišnji trener “kraljevskog kluba” Carlo Ancelotti najavio je da će mu ovo biti posljednji trenerski posao u nekom klubu.

– Da, nakon Reala ću vjerojatno prestati, izjavio je trofejni talijanski stručnjak za Amazon Prime, ali odmah dodao:

– Ako me klub želi zadržati još deset godina, onda ću biti trener još deset godina.

U 26 godina bavljenja trenerskim poslom, koji je započeo na klupi Reggiane, Ancelotti je mijenjao klubove 11 puta, a svoj drugi mandat u Realu započeo je prošlog ljeta nakon što je dvije godine vodio Everton.

Real je četiri kola prije kraja Španjolskog prvenstva osigurao naslov prvaka Španjolske, što je Ancelottiju peti nacionalni naslov u trenerskoj ulozi.

Prvak države je još bio s Milanom, Chelseajem, PSG-om i Bayernom, a ukupno je osvojio 22 trenerska trofeja, među kojima istaknuto mjesto imaju tri trijumfa u Ligi prvaka – dva s Milanom i jedan s Realom.

Talijan je rekao da bi se u budućnosti želio više posvetiti svojim unucima, ići na putovanja sa suprugom i posjetiti mjesta na kojima još nije bio.

– Mnogo je takvih mjesta. Nikada nisam bio u Australiji. Nikada nisam bio u Rio de Janeiru. Kad prekinem trenersku karijeru, bit će mnogo toga što ću moći raditi, rekao je Ancelotti koji je ostavio otvorenom mogućnost da preuzme posao izbornika u nekoj od reprezentacija.

– Da, možda bih mogao biti izbornik, ali prerano je za to. Sigurno to neće biti za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. No za četiri godine, zašto ne?, zaključio je 62-godišnji Talijan koji je postao najstariji trener u povijesti španjolske La Lige s osvojenim naslovom prvaka.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI