fbpx

Andalužani za povijest – Sevilla po četvrti put osvojila Europsku ligu

Autor: Sportnet.hr

VARŠAVA - U Varšavi je Sevilla obranila trofej pobjednika Europske lige. Ovaj puta u Varšavi je bila bolja od Dnipra s 3:2 kojem nije pomogao pogodak Nikole Kalinića. Carlos Bacca bio je junaka Španjolaca.

Finalni dvoboj Europske lige u Varšavi između branitelja naslova Seville i iznenađenja natjecanja Dnipra nekako je pao u sjenu svih događanja oko Fife, uhićenja, korupcije.

Ukrajincima i Španjolcima je ipak ovaj dvoboj u prvom planu i jedni i drugi sanjali su podizanje trofeja.

Sevilla je nešto bolje krenula u utakmicu i uzela loptu u svoj posjed, ali Dnipro je bio taj koji je reagirao ubojito i iskoristio svoju prvu priliku.

U sedmoj minuti veliko slavlje za Ukrajince. Matheus i Kalinić napravili su sve, Kalinić je glavom proigrao Brazilca, ovaj odlično centrirao i to točno na glavu hrvatskog reprezentativca za 1:0!

Sevilla je odmah nakon toga zagospodarila terenom, prijetila je preko Banege i Vitola, ali Bojko nije morao po loptu u mrežu.

U 24. minuti odlična prilika za Sevillu ostaje nerealizirana. Nakon ubačaja u 16 metara praktički iz idealne pozicije odlično je pucao Krychowiak, no Bojko je sjajno obranio.

Kada nije zabio u toj 24. minuti, zabio je u 28. Nakon kornera i gužve u 16 metara, lopta je došla do Poljaka koji je uspio zatresti mrežu Bojka.

Tri minute kasnije potpuni preokret. Sjajni Carlos Bacca na dodavanje Reyesa pobjegao je obrani Ukrajinaca, zaobišao Bojka i pogodio praznu mrežu.

Logično, nakon što se našao u zaostatku, Dnipro se morao ponovno odmaknuti od Bojkove mreže i pokušati ugroziti Sergija Rica.

Koliko ima opasan udarac Konopljanka je pokazao u dva navrata, no mreža se nije zatresla, ali u 44. minuti Rico je morao po loptu u mrežu. Dosuđen je slobodni udarac u idealnoj poziciji na 20 metara od gola, a sjajno ga je izveo Ruslan Rotan i pogodak za 2:2 na odmoru.

I u drugo poluvrijeme momčadi su ušle s ciljem postići pogodak, a ne s razmišljanjem kako ga ne primiti.

Praktički u prvoj akciji u drugoj dijelu Bacca je izbio pred Bojka, no bio je u zaleđu, a na drugoj strani još jednom je iskušavao udarac Konopljanka, ali bio je neprecizan.

Dnipro je opasno živio u 67. minuti kada je Sevilla ponovno nakon kornera opasno zaprijetila. Ponovno je odbijena lopta došla do Krychowiaka, ali ovaj put zaustavio ga je blok i lopta je nekako izbijena iz opasne zone.

Kiks obrane Dnipra Sevilla je kaznila u 73. minuti. Lopta je završila kod Vitola koji je odlično iz prve proigrao Baccu, ovaj je bio između stopera Dnipra i tako je sam došao pred Bojka i zabio za vodstvo 20-ak minuta prije kraja.

Nikola Kalinić igru je napustio u 78. minuti kada je ušao Napolijev krvnik Jevhen Seleznjov, a vrlo brzo Sevilla je mogla riješiti pitanje pobjednika. Prvo je Baccin odličan udarac glavom ispod grede izvadio Bojko, a zatim je glavom pucao i nakon kornera, no malo pokraj gola.

U završnici susreta Dnipro je pokušavao na sve načine stvoriti opasnost pred golom Rica, ali nije uspio, Sevilla se obranila i obranila trofej pobjednika Europske lige!

 

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI