fbpx

Ante Budimir za HRT iz izolacije na Mallorci

Autor: HTV

MALLORCA - Italija i Španjolska najpogođenije su europske zemlje koronavirusom. O životu u karanteni i situaciji u vezi s nastavkom prvenstava razgovarali smo s igračem Mallorce Antom Budimirom i pomoćnim trenerom Verone Stjepanom Ostojićem.

Ante Budimir ove je sezone postigao devet pogodaka u španjolskoj La Ligi. Sada je, kao i cijela zemlja – u izolaciji. Javio se s Mallorce.

– Spavam dosta, dobili smo programe doma za rad jer isto nema treninga, nekako svi imamo doma svoje kućne teretane i probamo održati malo i formu.

Odgođen je EURO, a upitan je nastavak klupske sezone.

– Prije svega, sve se ovo dešava zbog nečeg puno većeg od nogometa, tako da to što je vezano uz EURO uz sport, je važno, ali ne najvažnije, tako da je to – to, moramo biti strpljivi svi zajedno.

Već je 12 dana u izolaciji u najpogođenijoj zemlji Italiji – Stjepan Ostojić, pomoćni trener Ivana Jurića u Veroni.

– Zadnju smo utakmicu igrali protiv Sampdorije, poslije utakmice su ustanovili da je sedam igrača Sampdorije pozitivno na koronavirus i poslije toga smo mi kao ekipa morali ići u samoizolaciju.

Zaražen je i Veronin igrač Mattia Zaccagni. Momčad ne trenira, a hoće li se zanimljiva sezona Serie A nastaviti – nitko ne zna.

– Je li to 2. svibanj ili 16. svibanj kao što oni najavljuju, to se stvarno sada u ovom trenutku ne zna. Oni daju neke brojke, ali mislim da je stvarno daleko od toga da se zna kad će što početi.

Ostojić i Jurić već šest godina surađuju u Italiji. Splićanin s Veronom radi sjajan posao – do prekida su držali osmo mjesto.

– Ima taj pošto je 20 godina već u Italiji, ima taj talijanski štih za taktiku, a ima onaj dalmatinski naš dišpet da je čvrst i agresivan, tako da ga taj spoj stvarno čini dobrim trenerom, zaključio je Ostojić.

Autor: HTV

ZADNJE VIJESTI