fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Argentinci zabili šest komada za finale Copa Americe

Autor: Sportnet.hr

SANTIAGO - Reprezentacija Argentine drugi je finalist ovogodišnje Copa Americe. Paragvaj je u dvoboju u skupini uspio izbjeći poraz, no u polufinalu nije bilo previše dvojbi oko konačnog ishoda.

Nakon što je domaćin Čile protiv Perua osigurao svoje mjesto u završnoj borbi za kontinentalnu titulu, saznao je i svog posljednjeg protivnika. Bit će to vrlo raspoloženi sastav Gerarda Martina.

Argentina je do željenog ranog pogotka protiv Paragvaja stigla u 15. minuti, kada je Messi ubacio iz prekida, a pred paragvajskim se golom najbolje snašao Rojo i zabio za 1:0.

U 27. minuti Messi je ponovno bio asistent – proslijedio je loptu do Pastorea, koji je prizemno i snažno pucao s ruba kaznenog prostora i matirao Villara.

Međutim, Paragvajci nisu potpisali predaju te je Barrios dvije minute prije odlaska na odmor iskoristio ostavljeni prostor za još jedan siloviti udarac koji je odsjeo u mreži te tako barem nakratko vratio nadu svojoj reprezentaciji i neizvjesnost u susret. Barrios je bio jedan od dvojice igrača Paragvaja koji su u igru ušli u prvom dijelu, s obzirom da su četvrtfinalni junak Gonzalez i Santa Cruz morali napustiti teren.

Za razliku od susreta u grupnoj fazi, kada se Paragvaj nakon 0:2 uspio spasiti poraza, Argentina je odmah na početku drugog poluvremena odjurila na nedostižnu prednost. Prvo je Pastore sjajno poslužio Di Mariju kroz sredinu i Villar je opet morao po loptu u mrežu.

S tih 3:1 Argentina je lakše disala, a samo nekoliko minuta poslije Messi je ukrao loptu, prošao svoje čuvare i servirao je Pastoreu, a Villarovu obranu u 4:1 pretvara ponovno Di Maria.

Na novi se pogodak čekalo sve do 80. minute, kada se Di Maria prometnuo u asistenta i ubačajem s lijeve strane naciljao Aguera, koji glavom povisuje na 5:1.

Aguero je odmah potom izašao iz igre, a zamijenio ga je Higuain, koji se tik po ulasku također upisao u strijelce. Messi je u srcu šesnaesterca uspio progurati loptu do napadača koji bez puno razmišljanja zabija za konačnih 6:1.

Finale Čilea i Argentine igra se u subotu, 4. srpnja.

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});